Makové kvítky
Recept ještě nebyl hodnocenMúku zmiešame s cukrom, pridáme mletý mak a škoricu, vajce a zmäknutú Heru. Vymiesime cesto a dáme ho do chladničky na aspoň 1 hod odpočinúť.Z cesta odoberáme malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Múku zmiešame s cukrom, pridáme mletý mak a škoricu, vajce a zmäknutú Heru. Vymiesime cesto a dáme ho do chladničky na aspoň 1 hod odpočinúť.Z cesta odoberáme malé…
Vločky zalejeme mliekom a necháme ho úplne vstrebať.Jablká nastrúhame nahrubo a premiešame s makom, hrozienkami, cukrom a škoricou.Nasiaknuté vločky zmiešame s jablkovou…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Očištěné, vykostěné maso osolíme, opepříme posypeme kurkumou a vše vmasírujeme do masa, dáme do misky a necháme v chladu cca 15-20 minut. Zatím nasekáme oloupanou…
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, vložíme koření, přidáme rajský protlak a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a přivedeme k varu.Mleté maso ochutíme solí a…
Všechny ingredience smícháme do kompaktního těsta, ze kterého tvarujeme kuličky.Uchováváme v lednici. V uzavřené dóze vydrží 5-7 dní.
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…
Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme…
Nejdříve uděláme pyré. Zahřejeme troubu na 200 °C. Rozpůlíme dýni na dvě půlky, vydlabeme semínka a většinu vláknitých kousků. Dýni položíme na plech řezem dolů. Dýni…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme…
Jablka oloupeme a odstraníme jadřince. Rozkrojíme na menší části které poté nakrájíme na menší kostičky. Předehřejeme troubu na 200 °C.Rozkrájená jablka dáme do velké…
Tradiční linecké cukroví zpravidla nesmí chybět na talířku během jakýchkoliv svátků. Avšak toto křehké cukroví můžete připravit i kdykoliv během roku, třeba na dětskou…
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Milovníci kávy v létě zajisté ocení ledovou verzi jejich oblíbeného nápoje. Za pomocí šejkru do pěti minut připravíte osvěžující kofeinový nápoj, který můžete dozdobit…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Ovocné knedlíky jsou zde ozvláštněny kostičkou bílé čokolády, která se vařením rozpustí a dodá meruňkám zvláštní sladkou příchuť. Je jen na vás, zda budete podávat se…
Naše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor…
Podzimní slunečné dny můžeme provonět vláčným a jednoduchým mrkvovým dortem. Hrníčkové těsto doplníme o nastrouhanou mrkev, která si skvěle rozumí se skořicí. Hotový…
Jablko a skořice je jednou z typických vůní pro podzim. Spojte to spolu s listovým těstem dohromady a máte skvělou pochutinu i pro děti. Plátky jablek jsou obalené v…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…