Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana sladká - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Krémy do odpalovaného těsta

Krémy do odpalovaného těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…

Domácí sýrová pizza

Domácí sýrová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Pizza z vařených brambor je ideální k večeři, je rychlá, zejména budete-li mít brambory uvařené den předem. Bramborovou placku poklademe směsí strouhaného sýra,…

Martina000

50 min

Jemná polévka s hlívou ústřičnou

Jemná polévka s hlívou ústřičnou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hlívy očistíme, nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme šalotku a necháme jí zesklovatět. Přidáme houby a všechno…

HankaPu

40 min

Fazolky na smetaně s kuřecím masem

Fazolky na smetaně s kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…

savlinka

30 min

Pepřová omáčka II.

Pepřová omáčka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omáčka ze zeleného pepře má pikantní chuť a zároveň smetanovou jemnost - právě v těchto kontrastech tkví její obliba. Podle našich rad si ji snadno připravíte.

aadulka

30 min

Doboška

Doboška

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …

Náš segedínský guláš

Náš segedínský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…

Brokolicová polévka s hráškem

Brokolicová polévka s hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Svěží, jemná a plná chuti polévka s hráškem a brokolicí, je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace zelené zeleniny dodá tělu potřebné vitamíny a zároveň…

1974andrea

30 min

Kuřátko na paprice

Kuřátko na paprice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky. Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme. Do…

Berlínský bramborový salát

Berlínský bramborový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dejte šanci zajímavému receptu na bramborový salát, který má svůj původ u našich západních sousedů. Pro nás netradiční zálivka je z překvapivých surovin, ale určitě…

1974andrea

40 min

Kyselo babičky z Podkrkonoší

Kyselo babičky z Podkrkonoší

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

V předvečer uděláme přípravy: Kvásek zalijeme cca 1 litrem vlažné vody a dáme na teplejší místo. Houby namočíme do vody, brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vše necháme…

Tykev zapečená s brynzou

Tykev zapečená s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tekvicu a zemiaky narežeme na kocky a premiešame s rascou a soľou. Dáme do vymasteného pekáča a zakryté pri strednej teplote pečieme, kým nie sú zemiaky mäkké.Bryndzu…

tejaja

50 min

Kančí plec na smetaně

Kančí plec na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.Maso následně…

Colombo65

120 min

1 2 3 4 15

Naposledy jste si prohlédli