"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Pizza z vařených brambor je ideální k večeři, je rychlá, zejména budete-li mít brambory uvařené den předem. Bramborovou placku poklademe směsí strouhaného sýra,…
Hlívy očistíme, nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme šalotku a necháme jí zesklovatět. Přidáme houby a všechno…
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou…
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu.Vhodíme do vařícího vývaru a…
Hovězí kližka na zelenině se smetanou, připravená v pomalém hrnci, je dokonalým spojením šťavnatého masa, čerstvé zeleniny a krémové smetany. Stačí jen jednoduché…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice,…
Omáčka ze zeleného pepře má pikantní chuť a zároveň smetanovou jemnost - právě v těchto kontrastech tkví její obliba. Podle našich rad si ji snadno připravíte.
Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …
Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…
Svěží, jemná a plná chuti polévka s hráškem a brokolicí, je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace zelené zeleniny dodá tělu potřebné vitamíny a zároveň…
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky. Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme. Do…
Dejte šanci zajímavému receptu na bramborový salát, který má svůj původ u našich západních sousedů. Pro nás netradiční zálivka je z překvapivých surovin, ale určitě…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme z obou stran a dáme do předehřáté trouby na 100st., kde je udržujeme…
V předvečer uděláme přípravy: Kvásek zalijeme cca 1 litrem vlažné vody a dáme na teplejší místo. Houby namočíme do vody, brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vše necháme…
Zemiaky ošúpeme, rozrežeme na polovice po dĺžke a v osolenej vode varíme 10 minút. Scedíme.Na troche oleja orestujeme 1 cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme a…
Okraje řízků nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách v rozpálemém oleji. Řízky přeložíme na máslem vymazaný pekáček a zalijeme zálivkou…
Tekvicu a zemiaky narežeme na kocky a premiešame s rascou a soľou. Dáme do vymasteného pekáča a zakryté pri strednej teplote pečieme, kým nie sú zemiaky mäkké.Bryndzu…
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou.Maso následně…