Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana sladká - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rychlá koprová omáčka

Rychlá koprová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla…

andy.333

45 min

Náplně do buchet

Náplně do buchet

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…

Jitta Mat

35 min

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Paštika je skvělá jako předkrm nebo jako slané pohoštění pro přátele. Díky domácí přípravě víte, co jíte a navíc můžete paštiku vyladit dle své chuti například přidáním…

marcel

140 min

Krémy do odpalovaného těsta

Krémy do odpalovaného těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

KRÉM DO VĚNEČKŮ: 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme…

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Rybí filé na smetaně

Rybí filé na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát…

Anna Kocikova

30 min

Dyňanka (dziňanka) - tykvová polévka

Dyňanka (dziňanka) - tykvová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na tuto polévku radí autorka použít výhradně klasickou dýni. S pevnou a křupavou texturou po uvaření. Jen tak docílíte tu správnou dýňanku - jak ji nazývají na Šariši,…

tejaja

40 min

Pepřová omáčka II.

Pepřová omáčka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omáčka ze zeleného pepře má pikantní chuť a zároveň smetanovou jemnost - právě v těchto kontrastech tkví její obliba. Podle našich rad si ji snadno připravíte.

aadulka

30 min

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Pizza z vařených brambor je ideální k večeři, je rychlá, zejména budete-li mít brambory uvařené den předem. Bramborovou placku poklademe směsí strouhaného sýra,…

Martina000

50 min

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…

Domácí sýrová pizza

Domácí sýrová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…

Náš segedínský guláš

Náš segedínský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…

Malinový řez s mascarpone

Malinový řez s mascarpone

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pričom postupne pridáme vlažnú vodu.Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a solamylom a olej. Dobre premiešame.Cesto vylejeme do…

Panna Cotta

Panna Cotta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté…

Generační  dobrá zelnice

Generační dobrá zelnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…

1 2 3 4 16

Naposledy jste si prohlédli