Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetana sladká - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Domácí sýrová pizza

Domácí sýrová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…

Karbanátek  Mydláře

Karbanátek Mydláře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vezmu 1kg mletého masa, přidám 2 polévkové lžice koření Podravka a naleju 1 kelímek sladké smetany vše promíchám a nechám uležet v lednici, můžeme i přes noc. Obalíme ve…

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce.Na pánev dáme lžíci oleje, maso zprudka opečeme,…

Bahula

40 min

Doboška

Doboška

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Těsto: Připravíme 4 ks pečícího papíru, který štětečkem namažeme tekutým máslem a necháme máslo zatuhnout a zchladnout. Těsto mícháme na každé dva pláty zvlášť. …

Generační  dobrá zelnice

Generační dobrá zelnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…

Náplně do buchet

Náplně do buchet

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…

Jitta Mat

35 min

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Polévka koprová - kulajda

Polévka koprová - kulajda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…

Uzená pomazánka s lososem

Uzená pomazánka s lososem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Šalotku a papriku nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na trošce másla. Mírně osolíme a necháme zchladnout. Tvaroh vymícháme se smetanami, máslem, pažitkou nebo…

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Pizza z vařených brambor je ideální k večeři, je rychlá, zejména budete-li mít brambory uvařené den předem. Bramborovou placku poklademe směsí strouhaného sýra,…

Martina000

50 min

Losos v listovém těstě od Monči

Losos v listovém těstě od Monči

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lososa opepříme, osolíme, opečeme. Na pánvi orestujeme špenát s nakrájenou cibulí a česnekem se solí.Těsto vyválíme, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme lososa, na to…

Rybí krémová polévka  a la Frionor

Rybí krémová polévka a la Frionor

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…

Kýta pod peřinkou

Kýta pod peřinkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme…

Rybí filé na smetaně

Rybí filé na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát…

Anna Kocikova

30 min

Fazolky na smetaně s kuřecím masem

Fazolky na smetaně s kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…

savlinka

30 min

1 2 3 4 15