Zapékané mleté maso se zeleninou

spagetka Kuchařka:

Mleté maso 11 názorů

Zapékané mleté se zeleninou
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

500 - 700 g mletého masa
1 květák (menší)
3 mrkve
1 pórku (bílá část)
asi 8 brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g plátkového sýra (Eidam)
250 g sladké smetany (lze i šlehačka)
3 lžíce rajského protlaku (lze i kečup)
1 vejce
čerstvá paprika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka (i plátky),pórek po očištění také na plátky a dáme je spařit jen do křupava.

  2. V pánvi zpěníme cibulku, rozvoníme česnek, na to rozestřeme mleté maso, které osolíme a opepříme, vmícháme papriku a maso opečeme ze všech stran. Pak vmícháme protlak nebo kečup a odstavíme.

  3. Do smetany vmícháme kopr a žloutek. Brambory nakrájíme na plátky.

  4. Do vymazaného pekáče na dno dáme maso, na ně plátky sýra, pak plátky brambor, mrkev, květák, pórek, opět sýr, poslední vrstvu by měly rvořit brambory. Můžeme osolit a zalijeme smetanou.

  5. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme, po 10 min. snížíme na 180 °C a dopékáme cca 30 min. Asi 10 min. uplynutím této doby dáme navrch zbylé plátky sýra a necháme v troubě dojít při vypnuté troubě. Já použila horkovzduch, jen v té poslední fázi jsem ventilátor vypnula a dopékala jen přímo horním a spodním ohřevem.

Poznámka

Brambory jsem jen odhadla, musí jen zakrýt plochu masa - takže mi i brambor zbyl. S tou mrkví také jen odhadem, aby to nebylo moc sladké.Plátky sýra - použila jsem kromě eidamu i sýr s bílou plísní typu hermelín, ale název mi unikl - zjistím. Manžel si to ještě přiostřil ostrým kečupem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zapékané mleté maso se zeleninou

  • Daniella O. Daniella O.

    Vypada to senzacne, skoda, ze dnes bude krocan;-(, to zase budeme jist nejmene 3 dny, ale potom tuhle dobrotu urcite udelam+ stastna 7micka:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Moni, nebudeš litovat, díky ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    ;-)Vypadá to naprosto skvěle!Už mám uloženo

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, zrovna hledám něco na zítra..:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ježíšku, já jsem také ráda, že už máme něco masitého :-já už přibrala jen ze čtení těch sladkých a dobrých receptů,:-)) jak říká Lusinda hurá - maso :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    To ten tvůj je dobrý-akorát mám mám zbytek brokolice, tak přihodím.Dávám 1 a doufám, že mi sarančata něco nechají..já už točím teplé obědy i večeře;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Dobrý nápad Lusi:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já to prubnu.Akorát mrkev nahrubo nastrouhám a lehce orestuju s masem.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani, ono je to o troubě ;-), jak víš, každá peče jinak achce to vlastnáí zkušenosti. Já vím, že oproti některým předpisům musím přidat nebo ubrat. Tady mi to vyšlo takto - na 200, pak na 180 a pak vypnout úplně - jak píšu. Já hodně používám to, že v závěru troubu úlně vypnu. Ale to je tahle moje trouba, jiná to třeba udělá jinak. ;-) Ten květák amrkev je tam právě to dobré, ale záleží na tvém jazýčku :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, Ladi, nevypadá to vůbec špatně,akorát, ten horkovzduch jsi používala celou dobu pečení? Já tak nedávno dělala sekanou a málem jsme byli bez oběda. Povrch skoro spálený, uvnitř syrové a taky jsem dala troubu asi tak na 160-170 stupňů a předehřála na plný výkon. Moc se mi tam líbí kombinace kopr a smetana. Já osobně bych se obešla bez toho květáku a mrkve.To už se mi zdá hodně překombinované. Rozhodně vyzkouším, zatím dávám do oblíbených!:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Huráááá-konečně po všem sladkém MASO!:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo