Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrole si rozehřejeme olej. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa. Trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrole si rozehřejeme olej. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa. Trochu…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a přidáme na jemno nakrájené cibule.…
Korpus: Do bielkov dáme štipku soli, polovicu cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Orechy, čokoládu, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu a druhú polovicu práškového…
Krémová polévka z řapíkatého i bulvového celeru je jemná, voňavá a příjemně zahřeje. Kombinace zeleninového vývaru, mléka a smetany jí dodává sametovou konzistenci,…
Maso nakrájíme na nudličky, slaninu a papriku na drobné kostičky, olivy překrojíme na třetiny, česnek rozmačkáme nebo drobně pokrájíme, sýr stačí nahrubo nastrouhat.…
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují…
Z několika surovin jednoduše připravíme italský dezert s úžasnou smetanovou chutí a vůní po vanilce. Smetanu stačí zahřívat spolu s želatinou, cukrem a vanilkou a poté…
Vyzkoušejte lahodný pokrm inspirovaný středomořskou kuchyní – krémové Borlotti fazole se sezónní zeleninou v pikantní rajčatové omáčce. Ideální jako lehký oběd, večeře…
K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple. Ve smetaně rozmícháme…
Jehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle…
V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme.Na másle zpěníme najemno nakrájenou…
Játra důkladně očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na troše rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme játra, která necháme…
Uvařené brambory necháme zchladnout a oloupeme,nakrájíme. Ostatní suroviny nakrájíme na kostičky,přidáme k bramborům,nasekanému kopru,osolíme a zalijeme rozmíchanou…
Rybu nasolíme a osmahneme na másle po obou stranách.Na druhé pánvičce osmahneme na másle nakrájený pórek, který osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.Rybu vložíme na…
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Do el.tlakového hrnce nalijeme 1 litr vody a rozdrobíme kostičku bujonu. Zapneme START a necháme převařit. V mixíku si rozšleháme smetanu, protlak a mouku. Hmotu za…
Roštěnou nakrájíme na velmi slabé plátky a ty následně na proužky. Maso osolíme, opepříme, zasypeme provensálským kořením, zakápneme olejem a necháme několik hodin…
Očištěnou mrkev si nakrájíme na půlkolečka, cibuli nakrájíme najemno a šunku na čtverečky. To vše v hrnci chvilku osmažíme na másle. Poté přidáme vývar a vaříme asi tak…
Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb. Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200…
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v pare uvaríme dochrumkava. Obe smotany zmiešame, pridáme kari a za stáleho miešania privedieme tesne pod bod varu. Nenecháme vrieť.…
Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky očištěných hříbků a krátce opečeme.Ochutíme mletým kmínem i pepřem, osolíme, zalijeme vývarem…