Francouzská vepřová kýta

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
1 vejce
1 žloutek
1 plná lžíce Solamylu
20 dkg žampiónů
olivový olej
100 ml Koňaku
1 lžička cukru
sůl
trochu Vegety
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem.

  2. Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka.

  3. Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu.

  4. Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.

Poznámka od kuchařky

Recept z RECEPTY.eu, ale upravený.

Komentáře k receptu Francouzská vepřová kýta

  • zizala zizala (moderátorka)

    V názvu chybí "s" :-8

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    No teda nic moc,vubec mi to nechutnalo :D :-(

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Ani ja koňak nemám rada,ale v jedle trocha koňaku zvýrazní chuť.Dávam ho aj do smotanových omáčok na cestoviny.;-)

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18 (autorka receptu)

    Abych Ti jani řekla pravdu ,vůbec tam nemusí být.Já ho kvůli tomu otevřela,ale vůbec tam není znát.Příště to udělám bez něho.Raději ho polknu.:-D;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, koňak asi kvůli toho kupovat nebudu, nemáme ho rádi. Ale máš to moc hezky nazdobeno a vypadá to jedle.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová kýta recepty vepřová kýta veprova kyta recept francouzká kuchyně francouzká kuchařka kýta recept vepřová kýta francouzká kuchyně recepty recepty vepřová kýta vepřové maso po francouzku francouzská kuchyně recepty kýta vepřová francouzká recepty vepřová kýta vcelku maso po francouzku kyta recept recepty z veprove kyty recepty s veprove kyty francouzký recept recepty francouzká kuchyně