Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská vepřová kýta

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 638 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny122,96 g
Tuky30,29 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 388 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy12,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si rozšleháme žloutek a vajíčko se solamylem. Krok 2: Z masa uděláme plátky, které po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve vaječné směsi a na oleji opečeme z obou stran do měkka. Krok 3: Houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu na olej a přidáme koňak, cukr a sůl podle chuti. Povaříme a přidáme asi půl kelímku smetany, ve které rozmícháme trošku solamylu. Krok 4: Nakonec maso prohřejeme v omáčce. Podáváme s osmaženými bramborami, nebo s rýží.

Zveřejněno 13. 8. 2009 12:38

Poznámka autorky Jaruna18

Recept z RECEPTY.eu, ale upravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrzP

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrzP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

V názvu chybí "s" :-8

No teda nic moc,vubec mi to nechutnalo :D :-(

Ani ja koňak nemám rada,ale v jedle trocha koňaku zvýrazní chuť.Dávam ho aj do smotanových omáčok na cestoviny.;-)

Abych Ti jani řekla pravdu ,vůbec tam nemusí být.Já ho kvůli tomu otevřela,ale vůbec tam není znát.Příště to udělám bez něho.Raději ho polknu.:-D;-)

No, koňak asi kvůli toho kupovat nebudu, nemáme ho rádi. Ale máš to moc hezky nazdobeno a vypadá to jedle.:yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřová kýta, veprova kyta recept, francouzká kuchyně, francouzká kuchařka, kýta, recept vepřová kýta, francouzká kuchyně recepty, recepty vepřová kýta, vepřové maso po francouzku, francouzská kuchyně recepty, kýta vepřová, francouzká recepty, vepřová kýta vcelku, maso po francouzku, kyta recept, recepty z veprove kyty, recepty s veprove kyty, francouzký recept, recepty francouzká kuchyně

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, žloutek, solamyl, žampióny, olej olivový, koňak, cukr, sůl, vegeta, smetana sladká

Přidat fotografie receptu