Voňavé kapří překvapení
Recept ještě nebyl hodnocenKapří vnitřnosti rozebereme. Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapří vnitřnosti rozebereme. Nejdříve opatrně odstraníme žluč a pak střívko. Dále odstraníme tuk (světlé části) a můžeme vnitřnosti rozebrat na menší části, které…
Vepřové nudličky osmažím na másle s kousky cibule, mrkve a celeru na malé kostičky. Poté přidám protlak a koření, směs povařím a nakonec dle potřeby zahustím solamylem.…
Koupíme si v supermarketu nebo v jiném obchodě balíček arabských placek( 4 kusy stojí asi 23,-kč). Kuřecí řízky chlazené ,nebo mražené očistíme a pokrájíme na kostičky.…
Na másle orestujeme na nudličky nakrájený fenykl, přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Pak přidáme nakrájené žampiony a opět restujeme.Zalijeme smetanou,…
Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce…
Kýtu nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do misky. Nudličky osolíme, opepříme, promícháme s vínem a asi hodinu necháme odpočinout. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme…
Vše smícháme a naložíme na tenké plátky nakrájené maso. Marinujeme do druhého dne.
Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky…
Mlete maso smícháme s pokrájenou a vypocenou cuketou, vydlabaným a pokrájeným lilkem na kostičky, nasekanými červenými chilli papričkami, hořčicí, uzenou paprikou, solí…
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření…
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření…
Maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso je naklepeme a nařežeme na drobné kostičky. Do větší nádoby, která jde uzavřít víkem, dáme vejce, worcester, česnek, papriku,…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme, na jemno nastrouháme, malinko osolíme, přidáme žloutek, solamyl a tolik polohrubé mouky, abychom vytvořili…
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou. Teflonovou pánev (průměr cca 12…
Filety si osušíme a pokud možno nesolíme, tvarůžky a vegeta stačí. Obalíme je v hladké mouce a potřeme těstíčkem, které umícháme z výše uvedených ingrediencí. Toto…
Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje…
Marhuľový kompót rozmixujeme a privedieme k varu. V trošičke vody ( len nevyhnutné množstvo ) rozmiešame solamyl a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Akonáhle…
Mäso narežeme na rezance. Bylinky premiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, nadrobno narezanou cibuľou, soľou a kari. Zmes premiešame s mäsom a v chlade necháme…
Na hrubém slzičkovém struhadle do hlubší mísy nastrouháme cuketu, mírně osolíme, promícháme a přemístíme do cedníku. Necháme 15minut vypotit a poté ještě rukou v…
Těstovinu uvaříme dle návodu na obalu. Maso očistíme a nakrájíme na drobné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme solamyl, lžíci oleje a zamícháme. Na rozpálenou pánev…
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí, pak vlijeme kvásek, který připravíme z rozdrobeného droždí, trošky cukru a vlahého mléka. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme…
Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného…
V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahnem na sádle najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme…
Nejlepší jsou noky z předešlého dne, ale snadno je uvaříme i čerstvé, z teplých nebo studených brambor a vůbec nemusí vypadat jako koupené. Nejprve uvaříme v osolené…