Vepřový gulášek pro každého

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

0,5 kg vepřové plece
1 lžíce sádla
1 cibule - nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku - nakrájené nadrobno
3 lžičky mleté sladké červené papriky 
sůl
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky majoránky (nebo dle chuti)
2 bobkové listy
pár kuliček nového koření
vývar na podlití (2-3 hrnky, dle potřeby více i pro případné podlévání)
2 lžíce solamylu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.

  2. Celou směs osolíme, přidáme ostatní koření, podlijeme částí vývaru a dusíme za občasného podlévání vývarem, pokud je potřeba.

  3. Jakmile je maso měkké, zaprášíme celou směs solamylem a důkladně promícháme. Vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Guláš nesmí s moukou moc zhoustnout, jinak nevystoupí na povrch tuk. Tento guláš je také moc dobrý s chlebem, ale nejlepší je až na druhý den, odleželý. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 850 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový gulášek pro každého

  • dadulka111 dadulka111

    Také jsem si v receptu ani v surovinách mouky nevšimla. Chválím sádlo na smažení cibulky.:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Leni, v Poznámce zmiňuješ mouku, ale v receptu ji nemáš - upřesníš, prosím:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřový guláš příprava vepřového guláše připrava gulaše vepřový guláš top recepty guláš vepřový vepřový guláš recept vepřový gulášek recept veprovy gulas vepřovi gulaši guláš z vepřového masa vepřová pečeně gulas guláš z vepřové plece vepřový guláši guláš vepřová pečeně priprva gulase gulas veprova plec vepřový guláš, recept gulasek z plece jak udelat dobry veprovy gulas veprovi gulas