Rychlá večeře
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na skvělou večeři, ale nechce se vám dlouho stát u plotny? Tyto jednoduché řízky jsou připravené během chvilky a jistě si na nich pochutnáte. Jako přílohu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na skvělou večeři, ale nechce se vám dlouho stát u plotny? Tyto jednoduché řízky jsou připravené během chvilky a jistě si na nich pochutnáte. Jako přílohu…
Na "okurkovém" struhadle nastrouháme zmrzlé krabí tyčinky, mrkev, celer i sýr. Přidáme vejce, škrob a mouku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Dobře…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme společně s cibulí ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku (podobně jako…
Zkrácený postup pro pokročilejší: Uděláme těsto, jak jsme zvyklí a pečeme 10-15 minut na 210°C. Upečené těsto vyklopíme a stáhneme z něj pečící papír. Vyšleháme máslo…
250gr polohrubé mouky,200gr moučkového cukru,6 vajec,6 lžic horké vody, prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Moučkový cukr utřeme se 6…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí "Křehké maso", propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet. Smícháme suroviny na marinádu (soli…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (nugety), posolíme a vetřeme 3 lžíce plnotučné hořčice a dáme uležet do lednice na cca 2 hodiny. Cibule nakrájíme na nudličky, a v…
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně…
Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou,…
Králíka si naporcujeme a prosolíme a posypeme kmínem, do pekáče dáme trochu oleje, na něj dáme 1 nakrájenou cibuli s půlkou stroužků česneku na plátky a pak si…
Nakrájená kuřecí játra na větší kousky vložíme do misky, hojně zasypeme čerstvou či sušenou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Vložíme do lednice alespoň na 30…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a…
Třešně scedíme, dáme si trochu šťávy stranou. Přidáme celou skořici a lžíci cukru a necháme chvilku provařit, pak přidáme zbytek šťávy smíchané se solamylem.Necháme…
Těsto - všechny ingredience smícháme dohromady a zpracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Vyválíme 3mm silnou placku a vykrajujeme srdíčka - naskočí.…
Těsto - všechny ingredience smícháme dohromady a zpracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Vyválíme 3mm silnou placku a vykrajujeme srdíčka - naskočí.…
2 bílky s 2 PL vody a špetkou soli ušleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme 3 PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a přidáme žloutky. Do této hmoty lehce vmícháme…
orestujeme porek na oleji, přidáme na kostičky nakrájené tofu, přidáme rozmixovaná rajčata s česnekem, necháme chvilku prohřát, přidáme rajské pyré, okořeníme a po…
Milujete čokoládové tyčinky, ale nelíbí se vám ani jejich cena, ani složení? Vyrobte si je doma! Se zdravou stravou se sice moc nekamarádí, ale čas od času je třeba si…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se rozvinuly chutě.…
Ovocné poháry mají mnoho předností. Dobře vypadají, dobře se konzumují, mohou se v klidu připravit i uchovat. Jejich největší předností však je, že můžeme libovolně…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Co se starým chlebem? Připravte tu nejlepší chlebovou polévku, vývar jí dodá sílu, trocha octa zase jiskru
Paštika jako skvělá svačinka na běžky či zimní výlet? V téhle soutěži můžete vyhrát mnohem více! Pravidla jsou snadná, odměna královská!
Iris vyrůstala v děcáku, ale nikdy se nevzdala. Dnes pro Kuchařky bez domova peče cukroví, po kterém se jen zapráší