Kuřecí s ananasem a paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenMaso, papriku a cibuli si nakrájíme na zhruba stejné kousky. Dáme do pekáčku a přidáme všechny zbylé ingredience. Pořádně promícháme a necháme uležet alespoň 2 hodiny,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso, papriku a cibuli si nakrájíme na zhruba stejné kousky. Dáme do pekáčku a přidáme všechny zbylé ingredience. Pořádně promícháme a necháme uležet alespoň 2 hodiny,…
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete…
V misce smícháme sojovku, limetkovou šťávu, maličko wasabi a trochu pepře. Očištěnou mrkev a papáju buď nakrájíme na tenoučké nudličky nebo nastrouháme a dáme na chvíli…
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně…
Z vepřového masa ukrojíme 2 pláty na 2 rolády. Přes folii rozklepeme hezky do stran, po obou stranách osolíme a mírně opepříme. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou,…
Na talíř rozložíte salát, na něj pokrájený pršut a nektarinky. Pokapejte zálivkou z oleje a limetkové šťávy, přidejte čerstvě mletý pepř, případně posolte.
Mladé ředkvičkové listy propereme, spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno.Česnek také nasekáme nadrobno. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kousky. Na kousky nakrájíme…
Lievat priamo do sejkru a pretrepat s ladom. priamo do pohara si mozno dat na dochutenie par kvapiek angostury.
Nejprve si připravíme salsu - nadrobno pokrájíme všechny suroviny (kdo chce klasickou salsu, vynechá fetu) a dáme do mixéru. Rozmělníme na kaši. Dáme vychladit. …
Rozdrcené kuličky jalovce dáme do vysoké sklenice, přidáme gin, bezový sirup, vermouth dry, šťávu z limetek a kostky ledu. Vše přelijeme do šejkru a pořádně promísíme…
Do food processoru nasypeme kešu, datle, datlový sirup a vše rozmixujeme na lepkavé těsto. To pak vtlačíme do připravených formiček na muffiny a vytvarujeme pomocí rukou…
Nejprve připravíme zálivku, která je typická pro přípravu vietnamských jídel, všude se používá ve smyslu jin a jang - kde kyselé, ( limetka, citron, rýžový nebo vinný…
Nejprve dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu (použila jsem malé 3 minutové vrtulky). Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme horkou vodou a necháme okapat. Slaninu…
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Na suché pánvi lehce opečte pepřová zrna.Rozdrťte pepřová zrna tloučkem nebo rozemlete v mlýnku na střední hrubost.Smíchejte drcený / mletý pepř se zbývajícími přísadami…
Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Připravíme mixér a vložíme do něho listy špenátu, zalijeme olejem, přidáme sýr, sůl, pepř, kešu, česnek a limetkovou šťávu.…
Batáty důkladně očistíme a dáme je vařit do osolené vody. Uvařené necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rukolu omyjeme a osušíme. Olivový olej…
Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme jedno vejce po druhém, vždy dobře vejce zapracujeme do máslové směsi a až pak přidáme další.Přidáme strouhanou limetkovou kůru a…
Do mísy dáme podmáslí, vejce, kukuřici, cukr, pudingový prášek, pokrájené víno a zahustíme moukou. Vše promícháme. Na pánvi s kapkou oleje děláme lívanečky, které z…
Nejdříve si očistíme ananas a nakrájíme na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a…
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto…
1-Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja , pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry )…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Vlašský salát podle normy ČSN: Důležité je dodržet správný poměr surovin, dochucovat postupně a výsledek bude perfektní
Ušetřete s námi: 7 potravin, které nemusíte vyhazovat ani po datu spotřeby