Květákovo-kapustové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na bramboryV kutru-(přítlačný sekací mixér) nasekáme kapustu najemnoObě směsi spojíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na bramboryV kutru-(přítlačný sekací mixér) nasekáme kapustu najemnoObě směsi spojíme…
Rozklepneme si vejce do talířku a přidáme špetku soli. V tom šmakouna obalíme a pak ho dáme do kukuřičné strouhanky, musíme trošku přitlačit, aby se strouhanka…
Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladničky asi na 30 minut odležet.Do jedné misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, koření na ryby a…
V misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a solí podle potřeby. Ze směsi vytvoříme masové kuličky, ty obalíme v kukuřičné…
Tofu nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké), které jemně osolíme a…
Banánové lívanečky s jablečnou omáčkou vykouzlí úsměv na tváří nejenom dětem ale i dospělým. Jejich chuť vás zaručeně dostane a najdou si pravidelné místo mezi vámi…
Chcete si pochutnat na obalovaném květáku, ale bez smažení a zbytečného tuku? Vyzkoušejte variantu pečenou v troubě! Květák v jemném těstíčku obalený v kukuřičné…
Quinoa patří mezi obiloviny, které tu jsou odpradávna, jen jsme ji v kuchyni na nějaký čas nedali prostor. Vyzkoušejte tuto drobnou obilovinu plnou prospěšných látek…
Brokolici očistíme, spaříme vroucí vodou a rozmixujeme na hustší kaši. Cuketu také očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou vodu. Česnek…
Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na pomoučeném vále silnější plát (cca 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme tyčky nebo delší obdélníky, nebo i jiné tvary.Rozkrájené těsto…
Brambory oloupeme a v osolené vodě je vaříme. Když jsou uvařené, smícháme je s horkým mlékem a máslem a vyšleháme kaši. Připravíme si potravinovou fólii a položíme na…
Kuřecí řízky říznout na 4 plátky, lehce naklepat. Vejce olej a škrobovou moučku metličkou vymíchat, přidat sůl a koření a řízky naložit do marinády. Klidně přes noc, ale…
Celer oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody asi na 10 minut.Pak jej vychladíme a nastrouháme na hrubších nudličkách.Na jemných nudličkách…
Balení bramborového těsta smícháme dle návodu, přistrouháme sýr, uzené maso, rozklepneme vejce a ještě trochu vody, aby nebylo těsto zas moc husté. Rozpálíme friťák nebo…
Šmakouna rozkrojíme na půlku, osolíme, opepříme. Mezi dvě půlky vložíme šunku a vše obalíme v trojobalu.Smažíme na malém množství tuku dozlatova a podáváme s bramborovou…
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší…
Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky i s košťálem a krátce, zhruba 5 minut, je uvaříme v osolené vodě. Může se stát, že se nám zelí rozpadá, ale nevadí to, když tak obalíme…
Nakrájela jsem hokaido a na plechu s pečicím papírem dala na 25 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.Pak jsem oloupala a nastrouhala cuketu. Byla mladá a menší,…
Cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu přidáme k mletému masu a druhou polovinu schováme do omáčky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Paprikám vykrojíme stopku…
Mleté maso v hlubší míse smícháme s vejcem, solí, prolisovaným česnekem a kořením. Přidáme kečup a podle potřeby zahustíme jemně strouhankou. Z masové hmoty vytvoříme…
Z květáku vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu a necháme květák vařit cca 10 minut dokud nezměkne.Uvařený a scezený květák v…
Pokud máte chuť na lehký oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Lososa zapečete v troubě pod zeleninovou krustou z mrkve, jarní cibulky a cukety. Měkké maso pod…
Kdo říká, že hamburger znamená jen hovězí maso? V tomto receptu najdete hned dva tipy na skvělé placky z krůtího i kuřecího masa. Jsou šťavnaté, méně tučné a výborně…
Výborné vietnamské špízy z mletého vepřového masa ochucené šalotkou, česnekem a rybí omáčkou podáváme s aromatickým salátem z rýžových nudlí, koriandru, máty a ledového…