Rillettes z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Francouzskou specialitu připravíme snadno v pomalém hrnci. Tuto oblíbenou masovou pomazánku připravíme z krkovičky, sádla a dobrého bílého vína. Důležitá je dlouhá doba…
1. V nekovové nádobě promíchejte kuřecí medailonky s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zakryté nechte pět minut marinovat. 2. Potřete rozkrojené housky olejem,…
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Hlívu naložíme na 24 hodin do marinády z uvedených surovin.Zapečeme s novým bramborem a rajčátky v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova.
Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (Nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar).…
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cherry rajčátka, na plátky nakrájený česnek a slávky.Restujeme cca 8 minut.Na závěr vmícháme uvařené těstoviny a promícháme je…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu.Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme…
Marinovaný máslový pstruh je delikátní pokrm, který potěší milovníky ryb svou jemnou chutí a křehkou texturou. Pstruh marinovaný ve směsi koření, citronové šťávy,…
Makrela s rajčaty a bramborami je vynikající kombinace chutí, která přináší kousek středomořské kuchyně na váš stůl. Čerstvá makrela je pečená spolu se šťavnatými…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Losos patří mezi výživnou rybu, která však má lehkou stravitelnost. Filet ochucený kořením a citronem stačí doplnit dušenou zeleninou a výraznou, ale jemnou omáčkou ze…
Z avokáda nejčastěji připravujeme guacamole. Pokud však chceme změnu, můžeme avokádu dopřát jiné chutě a zkusit z něj tento tataráček. S rukolou, šťávou z limetky a…
Králičí maso je v naší kuchyni hojně užívaným druhem masa. Zpravidla však potřebuje úpravu, která zachová jeho šťavnatost. Nasolené maso tedy pečeme podlité vývarem,…
Dle názvu je recept přisuzován známému kuchaři. Ať už to je, či není pravda, kombinace česneku a tymiánu nemůže nic pokazit. Dobře namarinovaná křidélka se stanou…
Všechny uvedené suroviny (kromě oleje) smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uděláme si váleček těsta. Z těsta vyválíme velkou placku.Skleničkou …
Maso pokrájíme na kostky o něco větší než sádlo. Do dvou litinových nebo nerezových hrnců o objemu cca 9 litrů rozdělíme kostky sádla a pomalu je rozpouštíme. Když sádlo…
Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.Na plech položíme teflonovou…
Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu. Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je…
Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového…
Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny. Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným…
Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny. Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným…