

Vepřová pečeně jako přírodní řízek
Suroviny 4+
- 8 plátků vepřové pečeně bez kosti
- provensálské bylinky
- řecké bylinky
- mořská sůl
- mletý koriandr
- máslo
- 2 PL jemného kečupu
- 1 dl růžového vína (použila jsem Carl Jung, bez alkoholu)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Na rozpáleném másle osmahneme maso i se šťávou, maso vyndáme na talíř, podlijeme vodou, necháme projít varem a šťávou maso na talíři přelijeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová pečeně jako přírodní řízek
-
Marie Svarcova: no, autorka je standardně "němouš", pochybuji, že by reagovala ev. i na SZ ( s tím editující moderátorka nic moc nevymyslí....) - no, já bych maso namarinovala v troše oleje, bylinkách a i lžičce kečupu, no třeba...připravila jako minutku a výpek odvařila vínem...
-
V surovinách není olej ani ocet, je tam víno a kečup ale to zase není v popisu ,--nějaký šotek ?