Vepřová pečeně jako přírodní řízek

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut + čas na odležení 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut + čas na odležení 2 názory

Suroviny 4+

8 plátků vepřové pečeně bez kosti
provensálské bylinky
řecké bylinky
mořská sůl
mletý koriandr
máslo
2 PL jemného kečupu
1 dl růžového vína (použila jsem Carl Jung, bez alkoholu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet, nejlépe přes noc.

  2. Na rozpáleném másle osmahneme maso i se šťávou, maso vyndáme na talíř, podlijeme vodou, necháme projít varem a šťávou maso na talíři přelijeme.

Komentáře k receptu Vepřová pečeně jako přírodní řízek

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Marie Svarcova: no, autorka je standardně "němouš", pochybuji, že by reagovala ev. i na SZ ( s tím editující moderátorka nic moc nevymyslí....) - no, já bych maso namarinovala v troše oleje, bylinkách a i lžičce kečupu, no třeba...připravila jako minutku a výpek odvařila vínem...

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    V surovinách není olej ani ocet, je tam víno a kečup ale to zase není v popisu ,--nějaký šotek ? :-)

    Odpovědět