Hovězí guláš dietní
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší části aby se dalo vše pomlet na mlýnku. Po umletí vymačkáme přebytečnou vodu.Přidáme sůl, promícháme a opět vymačkáme…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Milujete dobře připravené steaky? Výhodou hovězího závěsu neboli veverky je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost. Dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si…
Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb, jeho maso se využívá i na přípravu sushi. Steaky se připravují z nejkvalitnější části ryby, což jsou mohutné svaly podél…
Focaccia je klasický italský kynutý chléb, který je velmi snadné připravit. Není nutné žádné složité tvarování, z těsta jen vytvoříme placku a do ní uděláme důlky.…
Pokud máte kvalitní hovězí maso a zatoužíte po pravém steaku, nemusíte nutně navštívit restauraci. Podle tohoto receptu si můžete připravit steak tak, jak ho připravují…
Do hlubokého talíře si naskládáme kolečka olomouckých tvarůžků a za pomocí vidličky je rozmačkáme na drobné kousky. Do mísy vložíme celý obsah balení terminovaného sýru…
Maso omyjeme, osolíme, opepříme. Šalotky nakrájíme na půlměsíčky, které položíme na dno pekáčku, na ně okořeněné maso. Přidáme tymián a podlijeme 2 dl vína. Přikryjeme a…
Na olivovém oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené lusky a chvilku restujeme. Poté přisypeme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata…
Roastbeef je klasika, která zaujme svou jednoduchostí i vytříbenou chutí. Správně připravený má jemně růžový střed, šťavnatou strukturu a skvěle se hodí jak na…
Naporcujme si na mensie kusky rybacich filetov -ake mame, mensie krevety, mensie slavky a kalamare. Osusime. Na malu panvicku dame hrubu sol a zmes korenia, chvilu…
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí…
Pštrosí maso očistěte od případných blanek (většinou to ale není třeba) a připravte si dvě pěkné porce masa o výšce 3 centimetry. Lehce je naklepejte zaťatou pěstí a…
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení…
Křehké tyčinky se sýrem a mandlí, či arašídy na povrchu, se ideálně hodí k vínu. Zpestřete si sváteční večer vlastnoručně připravenými kousky slaného pečiva. Jedna…
Připravíme kvásek z 50 g polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka a cukru. Kvásek promícháme a necháme vykynout.Nakrájíme rohlík na kostičky, přidáme rozpuštěné máslo, sůl…
Kuřecí maso posypeme uzenou paprikou smíchanou s kurkumou. Přidáme olej, hrubou sůl, hořčici, sypký bobkový list a vše dobře vetřeme do masa. Necháme přes noc v…
V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem. Pepře…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme…
-Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku -Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku -Kuřecí stehna…
Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.Poté scedíme a asi třetinu…