Pražma na tymiánu

Suroviny

4 ks pražmy
mořská sůl
pepř
citrónová šťáva
olivový olej
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme olivový olej a tymián. Ryby omyjeme a zbavíme šupin. Potřeme zevnitř i na povrchu olejem s kořením a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.

  2. Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a pražmu zprudka opečeme z obou stran.

  3. Přendáme do olejem vymazané mísy. Přidáme ještě tymián a pokapeme citrónovou šťávou.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů podle velikosti ryby asi 20-25 minut. Můžeme podávat s bramborem.

Komentáře k receptu Pražma na tymiánu

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes::yes: Holky, je to ryba a skvělá.;-) Nebudem jí přece vydlubávat oko, aby vám z toho nebylo smutno!;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Neee, já se omlouvám...ale když tu rybu vidím....já tohle předložit dceři, tak má z ní noční můry:-8.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Ryba je pěkná a na to oko at nám dají list salátu;-):yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    podívej jak má smutný vočičko....a ty by jsi ji načisto sežral:-! Co když je to zakletá princezna...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Iness: dobře, ty.. tak hjiný příklad: není to např. sardinka:-8:-D
    mně se to líbí. až na to očíčko.. smutný:-8:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness

    rebeka: Tak žralok by mi nevadil...ten se celý nepodává:-D:-D:-D. Už vidím jak mi ho nesou:-D:-D:-D (celého):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Iness: ale na druhou stranu je vidět, že je to pražma a ne, např. žralok:-O:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Iljusa:No právě to je i můj problém, že je ta ryba celá. To mi taky vadí. Já vím, že i v restauracích podávají některé ryby celé, ale já bych si ji nedala...

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Leklá ani ne, ale děsí mne její stále "svěží" oko, jako by nebyla ani pečená - ale to je asi jen můj pocit, nemám ráda ryby, servírované s hlavou. Mám pak pocit, že mne stále sleduje :-D

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Vypadá jak leklá právě vyplavená z moře:-8.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Iness: Prečo? Má smutný pohľad?
    :-D

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Já mám raby ráda, ale když vidím tohoto tvora, tak mě i chuť přejde:-/.

    Odpovědět

Tématické fráze: pražma v troubě recept pražma recept ryba na tymianu pražma v troubě jak udělat pražmu pražma obecná pražma recepty ryba pražma tymián recepty pražma obecná recepty vepřové kostky pražma mořská pražma mořská recept pražma na timiánu mořská ryba pražma recept prazma peceni prazmy v troubě tymián na rybu pražma šupiny mořská pražma