

Pražma na tymiánu
Suroviny
- 4 ks pražmy
- mořská sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- olivový olej
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
V misce rozmícháme olivový olej a tymián. Ryby omyjeme a zbavíme šupin. Potřeme zevnitř i na povrchu olejem s kořením a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.
Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a pražmu zprudka opečeme z obou stran.
Přendáme do olejem vymazané mísy. Přidáme ještě tymián a pokapeme citrónovou šťávou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů podle velikosti ryby asi 20-25 minut. Můžeme podávat s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pražma na tymiánu
-
Holky, je to ryba a skvělá.
Nebudem jí přece vydlubávat oko, aby vám z toho nebylo smutno!
-
Neee, já se omlouvám...ale když tu rybu vidím....já tohle předložit dceři, tak má z ní noční můry
.
-
Ryba je pěkná a na to oko at nám dají list salátu
-
podívej jak má smutný vočičko....a ty by jsi ji načisto sežral
Co když je to zakletá princezna...
-
Iness: dobře, ty.. tak hjiný příklad: není to např. sardinka
mně se to líbí. až na to očíčko.. smutný -
rebeka: Tak žralok by mi nevadil...ten se celý nepodává
. Už vidím jak mi ho nesou
(celého)
-
Iness: ale na druhou stranu je vidět, že je to pražma a ne, např. žralok
-
Iljusa:No právě to je i můj problém, že je ta ryba celá. To mi taky vadí. Já vím, že i v restauracích podávají některé ryby celé, ale já bych si ji nedala...
-
Leklá ani ne, ale děsí mne její stále "svěží" oko, jako by nebyla ani pečená - ale to je asi jen můj pocit, nemám ráda ryby, servírované s hlavou. Mám pak pocit, že mne stále sleduje
-
Vypadá jak leklá právě vyplavená z moře
.
-
Iness: Prečo? Má smutný pohľad?
-
Já mám raby ráda, ale když vidím tohoto tvora, tak mě i chuť přejde
.