Babiččin borůvkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenLetní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce.…
Na plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
V zimě je to se zeleninou slabší, a pokud objevíme v obchodě krásný, velký a zdravý květák, není třeba váhat. Přemýšlíte, co s ním? Pusťte se do receptu na květákové…
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na…
Kynuté těsto je pro někoho brnkačka a pro někoho noční můra. Vyzkoušeli jste různé recepty, poměry surovin, postupy a přesto se nedaří? S naším receptem se to změní.…
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je zdravý a bohatý na spoustu vitamínů. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem…
Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku…
Dostali jste chuť na tradiční pouťovou pochoutku, ale nechcete se pouštět do zdlouhavé přípravy kynutého těsta? Vyzkoušejte jogurtové těsto, které máte hotové za pár…
Vajíčková pomazánka bývala hitem dřívějších let, je ale tak dobrá, že se na špičce drží dodnes. Vydatná pomazánka je skvělá na krajíčku čerstvého chleba k snídani nebo k…
Jednoduchý koláč, kde hlavní chuť broskví je zárukou dokonalého chuťového zážitku. Tvaroh se s broskvemi výborně doplňuje a na tento druh koláčů se přidává, aby…
Ať už vás čeká oslava, party nebo nečekaná návštěva, toto pohoštění sklidí zaručený úspěch. Je to snadné, rychlé, velmi chutné a vkusné občerstvení. Posypejte černým…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Těstoviny s různými omáčkami jsou velmi oblíbené pro svou skvělou chuť a jednoduchou přípravu. Špagety s omáčkou z mletého masa a rajčat lákavě voní bylinkami a česnekem…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme …
Každoročně v létě s úrodou cuket vyvstává otázka, co s nimi. Jejich unikátnost spočívá v univerzálnosti použití. Jak do slaných cukeťáků, tak sladkých moučníků nebo na…
Přemýšlíte, co dalšího uvařit z přebytků cuket? Vychutnejte si cuketu v tomto podání v kombinaci s kuřecím masem jako lehký oběd či večeři. Celý pokrm připravíte v…
Cuketová sezona je tu a s ní i recepty na cuketu na všechny způsoby. Vyzkoušejte cuketové karbanátky se sýrem a salámem. Na povrchu jsou krásně křupavé a uvnitř vláčné a…
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…