Zelnoráčky :-)
Recept ještě nebyl hodnocenZe zelí vybrat koření, scedit nálev a překrájet na menší kousky. Brambory oškrábat a nastrouhat nahrubo. Vše dát do mísy, přidat vejce, mouku, mléko, utřený česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze zelí vybrat koření, scedit nálev a překrájet na menší kousky. Brambory oškrábat a nastrouhat nahrubo. Vše dát do mísy, přidat vejce, mouku, mléko, utřený česnek,…
Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Uvařené vejce seřízneme na obou stranách ( spodek proto, aby lépe stálo, vršek, abychom získali \"pokličku\"), opatrně vydloubneme žloutek. V misce si rozmačkáme…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Přestože meruňky nejčastěji používáme při přípravě dezertů, hodí se i do slaných receptů, jejich chuť totiž dobře ladí k sýrům. Meruňky i sýr halloumi ogrilujeme a…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…
Tyto slané koláčky jsou skvělé jako netradiční a lahodné pohoštění pro návštěvy. Drobné koláčky ze sýrového těsta naplníme pórkovou směsí, zalijeme mascarpone a…
Domácí pečené krekry jistě překvapí mnoho lidí. Jednoduchá příprava, rychlé upečení a skvělá chuti zajistí, že je budete připravovat na každou oslavu, či jen tak k…
Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, fazole v tomatové omáčce a utřený česnek. Podlijeme vodou a…
Oloupanou mrkev a brambory pokrajím a hodím do tlakáče. K tomu jednu oloupanou cibulku,koření, sůl, máslo. Zavřu a od natlakování vařím 15min. Potom rozmixovat ponorným…
Ráno dělá den. A když potřebujeme pořádně nastartovat, je potřeba doplnit palivo. Nejlépe kvalitní snídaní. Tou se mohou stát tyto zapečené vločky provoněné vanilkou,…
Chřestová sezona je tu. Vychutnejte si tuto výtečnou zeleninu dosyta. Příprava není nijak složitá, chřest postačí chvíli povařit ve vodě a poté zapéct se šunkou, sýrem a…
Guláš: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso,…
Guláš: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso,…
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme rascu, čierne korenie a pokrájaný kel. Podlejeme troškou vody, podusíme asi 10 min na miernom ohni. Na oleji opražíme ryžu, osolíme,…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Ńakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme mleté kuřecí nebo hovězí maso a osmahneme. Přilijeme vodu a vhodíme nové koření, libeček, bobkový list, pepř, sůl,…
Maso rozklepeme, osolíme, potřeme náplní, srolujeme a svážeme provázkem. Na náplň osmažíme cibulku s nakrájenou krkovičkou, nahrubo nastrouhanými syrovými brambory a…