Kuřecí prsa s višňovou omáčkou a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme jen zlehka. Osolíme a posypeme tymiánem bohatě z obou stran. Do pánve vložíme cca 2 lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé…
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Cibuli nakrájíme a mírně orestujeme.Přidáme nadrobno nasekaný česnek.Kapustu nakrájíme na nudličky a dáme mírně orestovat k cibuli a česneku. Osolíme, opepříme,…
Cibuli nakrájíme a mírně orestujeme.Přidáme nadrobno nasekaný česnek.Kapustu nakrájíme na nudličky a dáme mírně orestovat k cibuli a česneku. Osolíme, opepříme,…
Hrách si namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a vaříme v nové vodě dokud není hrách měkký. Osolíme až těsně před uvařením. Uvařený hrách rozmixujeme…
Do teplého mléka přidejte 1 PL cukru a rozdrobte kostku kvasnic, nechte narůst, (pozor na teplotu mléka, abyste nespařili kvasnice).V míse smíchejte obě mouky a přidejte…
Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po…
Jarní kuřátko posypeme grilovacím kořením a potřeme rozmělněným česnekem a hořčicí. Na pánvi zahřejeme lžíci másla, kuře opečeme ze všech stran, jakmile máme hotovo,…
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.…
Mangold sparíme, rozmixujeme a necháme prechladnúť. Potom vmiešame strúhaný syr, strúhanku a necháme 10 min postáť. Plátky mäsa jemne naklepeme ( najlepšie hánkami ),…
Všetky suroviny dobre premiešame. Zmes dáme do vymasteného pekáčika a v rúre pri 170°C zapekáme asi 20 minút. Podávame teplé so zeleninovým šalátom alebo len obložíme…
Rýži uvaříme, přidáme vejce, nastrouhaný gothaj, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, majoránku, nastrouhanou cibuli, česnek a mouku.Vše zamícháme a tvoříme placičky. Dáváme na…
Semienka slnečnice na sucho opražíme na panvici.Listový špenát potrháme na menšie kusy, umyjeme a osušíme.Rozohrejem olej, pridáme plátky cesnaku, necháme chvíľu opiecť.…
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je…
Z odvážených surovin vezmeme trochu vody a mouky, lžíci cukru, všechno droždí a zaděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska narezané paradajky, osolíme, dochutíme oreganom a 5 min podusíme. Necháme prechladnúť.Múku, vajcia,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska narezané paradajky, osolíme, dochutíme oreganom a 5 min podusíme. Necháme prechladnúť.Múku, vajcia,…
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Celr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přidáme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi, dle potřeby. Opět…
Citron a limetku pořádně kartáčkem vydrhneme a nakrájíme na tenká kolečka.Mouku, máslo, cukr zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a dáme na 2 hodiny do lednice…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek, mouku, promícháme, necháme rozvonět a zpěnit. Přilijeme vývar a povaříme cca 10…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není…
Čerstvou zeleninu očistíme a nakrájíme jak jsme zvyklí, můžeme použít i jiné druhy zbylé zeleniny. Brambory (1,5 ks) nakrájíme na kostičky, půlku nastrouháme (rozvaří…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Brynza se hodí nejen na halušky. Jak v českém obchodě poznat tu pravou slovenskou?
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Ludvík XVI. po čtyřech talířích polévky snědl celého bažanta! A Marie Antoinetta milovala oslí mléko