Kuřecí maso (nejen) v Hermelínu

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

350 g kuřecího masa
100 g šunky od kosti nebo dušené
120 g Hermelínu (nebo Camembertu)
snítka tymiánu
1 stroužek česneku
olej
cca 100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme.

    Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí maso s lístečky tymiánu. Po osmažení přidáme na nudličky pokrájenou šunku, na tenké plátky pokrájený stroužek česneku a ještě krátce smažíme.

  2. Nakonec přidáme k masu pokrájený hermelín a smetanu, pánev na krátkou chvíli zaklopíme a na mírném plameni necháme sýr rozpustit.

  3. Po odklopení směs z lehka promícháme a podáváme.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso (nejen) v Hermelínu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo