Špagety se srdíčky a žaludky v mexické omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenSrdíčka a žaludky očistíme,zbavíme tuku a blan. Nakrájíme je na půlky. Dáme vařit do osolené vody s trochou Podravky do změknutí-jako polévku(+ cibuli,česnek). Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srdíčka a žaludky očistíme,zbavíme tuku a blan. Nakrájíme je na půlky. Dáme vařit do osolené vody s trochou Podravky do změknutí-jako polévku(+ cibuli,česnek). Poté…
Do jednoho košíku dáme 200 g rýže, 300 ml vody, kousek másla, sůl, další koším naplníme mraženou zeleninou (dávám později cca po 15 minutách). Horní patro na stranu pro…
Kuřecí křidélka, plněná směsí mletého masa a medvědího česneku, si určitě zamilujete. Správná doba marinování zajistí, že maso bude krásně šťavnaté. Jako přílohu můžete…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Huby umyjeme, nožičku vylomíme, necháme odkvapkať. Na olej dáme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme, pridáme umytý pokrájaný mangold, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme…
Prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme se skořicí, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, vejce, javorový sirup a…
Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.Jako první si naložíme maso. Maso…
Kýtu osolíme a dusíme v celku, aby se nám nerozpadala. Na cibulce, kterou jsme osmažili do sklovita na másle(oleji) položíme tu prosolenou kýtu. Dusíme dost dlouho, nebo…
Uzenáče i lososa rozmělníme do misky, přidáme máslo, sýr, majolku, zakysanou smetanu a vše utřeme do hladka. Nakonec dáme nastrouhanou očištěnou mrkev nadrobno, vmícháme…
I v zimě si můžete dopřát skvělé grilované kuře, které můžete ugrilovat v troubě. Kuře okořeníme sladkou paprikou a v průběhu grilování jej potíráme směsí z piva a…
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlejeme asi 2 dcl vody.…
Předem namočenou čočku uvaříme s bobkovými listy a půlkou cibule skoro doměkka. Zatímco se čočka vaří, na rozehřátém oleji začneme restovat zbytek nakrájené cibule.…
Do mísy přes kolečko protlačíme brambory,vajíčka a romadur. Přidáme prolisovaný česnek,hořčici,majonézu,sůl a nasekanou papričku. Vše důkladně promícháme.
Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, dáme rozmarýn a necháme asi 2 hod. uležet. V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně…
Tuňáka a šalotku nasekáme, smícháme s trochou zakysané smetany, přidáme okapané kapary.Osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky toustového chleba. Zdobíme kaviárem,…
Pórek, papriku a klobásu nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…