Hovězí na způsob irského stew

Suroviny 4 porce

cca 700-800 g hovězích kousků
1 kg brambor
250 g žampionů (1 balení)
kousek máslové dýně
sůl
olivový olej
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na proužky nakrájený pórek.

  2. Přidáme hovězí kousky, osolíme je a zprudka opečeme ze všech stran.

  3. Přilijeme vodu a dusíme, než je maso měkké.

  4. Když je maso měkké, přidáme na kousky nakrájené brambory a žampiony. Necháme dusit, než jsou brambory hotové (žampiony budou dřív, řídíme se tvrdostí brambor).

  5. Kousek máslové dýně buď uvaříme zvlášť nebo přímo s masem. Uvařenou máslovou dýni (bez vody, ve které se vařila) rozmixujeme s pár kousky brambor ze směsi.

  6. Rozmixovanou dýni s brambory vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě chvilku provařit.

  7. V případě potřeby dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Velmi dobrá směs hovězího, brambor a žampionů. Dá se různě obměnit, přidat mrkev nebo jiná kořenová zelenina nebo česnek.

Zahustit se dá taky rozmixovanou mrkví nebo batátem.

Komentáře k receptu Hovězí na způsob irského stew

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: stew recept irske hovezi brambory na irský způsob hovězí stew irská hovězí kližka recept recept na z hovězí irské kližky irské hovězí maso jak uvařit irské hovězí recept irské hovězí top recepty hovězí stew recept irke stew irský hovězí roštěnec irská roštěnky irská hovězí kližka vařené irské hovězí recepty z irskeho hoveziho