Gulášovka s kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenGulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Prsní řízky nakrájíme na malé kousky. Žampiony nakrájíme na plátky. Zeleninovou papriku nakrájíme na nudličky.Na oleji a kousku másla zpěníme cibuli nakrájenou na malé…
Česnek utřeme s troškou soli. Prsa nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme přes potravinovou fólií do tenka. Každý řízek potřeme česnekem, opepříme a smotáme.Mouku…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit zeleninový pokrm. Čerstvé kedlubny ze zahrádky můžete připravit na smetaně. Snadný pokrm, který si můžete…
Žampiony připravíme nejlépe takto: Vylomíme nožičky a příčně nakrájíme na plátky. Hlavičky rozdělíme podle velikosti na čtvrtiny až osminy. Kdo trvá na plátcích,…
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.Z masa utvoříme kuličky a…
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.Z masa utvoříme kuličky a…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Levný a přesto okouzlující pokrm jsou klobásky z bramborového těsta, plné uzeným masem a osmažené na voňavém sádle. Bramborovou klobásu můžete plnit podle vlastní chuti,…
Zelí překrájíme a mrkev nastrouháme najemno. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a ananas.Zamícháme olej a dochutíme solí a pepřem.Dochutíme vodou ze zelí nebo ananasu,…
Očistíme zeleninu. V hrnci na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kořenovou zeleninu, zarestujeme, přidáme sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Mírně podlijeme a…
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky a ty ještě překrojíme na kratší. Uvaříme rýži jak jsme zvyklí. Do rozpálené pánve dáme sádlo, přidáme zelí a osmažíme do…
Kuře dáme vařit do dostatečného množství vody. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, stroužky česneku nadrobno a oloupaný zázvor buď nastrouháme nebo také nakrájíme…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a počkáme chvilku, asi 5 minut. Pak přidáme ostatní…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a…
Tento lahodný a aromatický pokrm je inspirovaný thajskou kuchyní. Červená kari pasta, kokosové mléko, česnek, zázvor a limetková šťáva dodávají pokrmu jeho…
Candáta očistíme, vykucháme, po délce překrojíme na dvě poloviny a zbavíme páteře. Nakrájíme na porce, do kterých uděláme zářezy, aby se candát při pečení nezkroutil.…
Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí. Následně obalíme v cukru. Plátky slaniny přes panenku (viz. obrázek).Cibulku nakrájíme na proužky (nebo…
Maso uvaříme do měkka a umeleme, přidáme vajíčko, trochu smetany, podle potřeby dosolíme. Uděláme koule a obalíme v klasickém trojobalu. Usmažíme v oleji. Do vývaru z…