Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Žloutkové věnečky jsou chloubou cukrářského umění. Ale s tímto receptem je zvládne opravdu každý. Věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem z pudinku, másla a žloutků. Ke zdobení pak použijeme fondánovou polevu.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

10. 9. 2013 12:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 24 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie45 804 kJ / 10 947 kcal
Bílkoviny150,58 g
Tuky508,67 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 3,36 g
Sodík 1,67 g
Sůl3,61 g
Sacharidy1 437,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Troubu můžete nechat celou dobu přiotevřenou, tak že mezi dvířka dáte vařečku - bála jsem se toho, ale opravdu krásně naskočily :)

Tento recept je z kuchařky : Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka Ji

26. 1. 2020 18:45

Tak jsem dnes zkusila recept . Je jednodussi nez ten co mam, ale... Rozhodne jsem nemohla nechat troubu otevrenou na varecku... První varka se sice povedla, ale pekla jsem ji 30minut na 200 stupnu. Po 15minutach jsem troubu zavrela. Teprve pak naskocily. Druha várka byla naprosto o necem jinem. Ale jinak recept ok.

ylenulkay

15. 5. 2014 09:34

Arielka: Taky jsem si to myslela... ale tu vařečku jsem tam nakonec přece jen strčila - čímž, byla trouba pootevřená po celou dobu pečení a věnečky krásně naběhli..... Nevím, čím to je :)

Arielka

15. 5. 2014 08:47

S tím otevíráním trouby moc nesouhlasím, mě vždy spadly když jsem jí otevřela.:-// Nejlepší je nakonci stáhnout teplotu a nechat je mírně dosušit.

ylenulkay

10. 9. 2013 18:14

Podle mě v Makru,nebo cukrárnách ;):-)

Hell. Hell.

10. 9. 2013 16:44

rendule: Zkus google ;-) Je tam i recept i možnost si ho koupit hotový :yes:

rendule

10. 9. 2013 14:33

Můžu se zeptat,kde se dá sehnat ten fondán ?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fondan na věnečky roman vaněk kuchařka recepty fondán na věnečky recept domácí fondán na věnečky fondán na žloutkové věnečky žloutkové věnečky vaříme podle vańka věnečky podle vaňka kuchař vaněk recepty venecky podle romana vanka roman vaněk kuchařka on line recepty romana vaňka roman vaněk věnečky věnečky vaněk kuchař vaněk zloutkove řezy roman vaněk věnečky z odpalovaného těsta paštika podle romana vaňka věnečky roman vaněk roman vaněk recepty online odpalovane testo vanek

Suroviny: voda, olej, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, cukr krupice, máslo, pudink vanilkový, žloutek, fondán, voda

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXrL