Kvasnicová polévka s vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Zdraví prospěšný špenát zařazujeme do svého jídelníčku často. Zkuste ho spojit s vejci a jemnou mozzarellou a usmažte výborné placky! U tohoto receptu oceníte jeho…
Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby též přidáme…
Droždí rozdělat s vodou a lžičkou cukru a nechat vzejít.Zpracovat těsto a nechat půl hodiny odpočívat.Udělat preclíky, posypat hrubou solí, kmínem, mákem. Vložit do…
Na mírném plameni rozpustíme máslo s cukrem. Když cukr zkaramelizuje, odstavíme kastrol a vmícháme máslo, smetanu a čokoládu. Metličkou mícháme do úplného spojení ve…
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem…
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky…
Do hrnce dáme vodu a všechny ostatní suroviny, necháme svařit, aspoň 5 minut provaříme a dáme vychladit.Špekáčky oloupeme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Cibuli…
Tato polévka je ideálním jídlem pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát a dodat energii. Kombinace brambor, kořenové zeleniny, hub a výživných krup nebo pohanky a…
Zapečené, nebo smažené veky, pokryté tuňákovou směsí, se přidáním bylinek a koření promění během chvilky v dokonalou teplou večeři nebo pohoštění. Dobře chutnat budou i…
Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.Na mírném plameni na…
Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení. Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Ve hmoždíři nadrtíme kmín a sůl, rybu důkladně osušíme a z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném másle okořeněnou rybu z obou stran osmažíme, přidáme nastrouhanou…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Kuřecí paličky jsou jedním z nejčastěji grilovaných masitých pokrmů na letní grilovačce. Stačí dobře dochutit marinádu, nechat odležet a pak se již těšit z výborné chuti…
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…
Pikantní cizrnová polévka po mexicku je ideální volbou pro milovníky ostrých a výrazných chutí. Kombinace cizrny, rajčat a voňavého koření vytváří sytou a lahodnou…
Česnekové nočky přelité bylinkovým máslem vás příjemně naladí na přicházející jaro. Vůně rozpuštěného másla a bylinek přiláká do kuchyně nejednoho zvědavce. Česnekové…
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho…
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Zeleninu nastrouháme najemno. Vyškvaříme špek s kouskem sádla a přidáme cibuli. Až zesklovatí, přisypeme zeleninu a chvíli restujeme…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená, platí to i o zapékaných bramborách. Jednoduchá příprava a dostupné suroviny dělají z pokrmu oblíbeného favorita rychlých…