Šlehačkové kuličky

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 14 názorů

Suroviny

250 ml vody
150 g 100% tuku
150 g hladké mouky
4 vejce
špetka soli
2 šlehačky
ztužovač
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme tuk v horké vodě, spaříme mouku, chvíli povaříme, až se těsto začne odlepovat ode dna. Po vychladnutí postupně zašleháváme vejce jedno po druhém.

  2. Stříkáme na plech s pečícím papírem malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

  3. Vychladlé rozřežeme a plníme ušlehanou šlehačkou. Pocukrujeme.

Poznámka

Můžete plnit i slanou česnekovou, šunkovou pomazánkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 886 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačkové kuličky

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino:souhlasím:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Může být, ale s Omegou (sádlem) mají korpusy křehčí kůrku:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Já bych do odpalovaného těsta dala raději máslo nebo Heru než Omegu.;-)

    Odpovědět

  • vlastaszokeova vlastaszokeova

    mika59:Já jsem si zvykla to tam stříkat tou rovnou špičkou a v ruce cítím, jak je to plné.Ale díky za odkaz !!!http:// vlastaszokeova

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    http://vlastaszokeova/já:-)) se přiznám že ty na fotce jsou stříkané špičkou,ale ty další jsem rozkrojila,přišlo mi to,že tam te šlehačky víc vejde.

    Odpovědět

  • vlastaszokeova vlastaszokeova

    Dělám taky tyto kuličky z odpalovaného těsta, ale nerozkrajuji je, ale špičkou na zdobícím sáčku vstříknu dovnitř. Dobře se to jí, nic nevytéká. Plním tak i žloutkovým krémem.vlastaszokeova

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    mika59: U nás dostať v cukrárňach bežne veterníčky plnené nielen krémom, ale aj čistou šľahačkou, príp. oboma. Ale vždy sú to veterníčky.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Ale z větrníčkama to má společného,jen ten korpus.tady ty jsou jen se šlehačkou

    Odpovědět

  • casino casino

    No, napřed mi přišlo, že je to jakýsi pokus (podle obrázků dost nepodařený) o profiteroly. Pak čtu, že korpusy jsou rozkrojené...
    Nu což, větrníčkům se dá do vínku jiný název a na světě je "nový" recept:-//

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    není třeba je to těsto bez cukru:-))

    Odpovědět

  • smonic smonic

    Není do těsta potřeba dávat cukr? :-) Vypadají hezky :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je normální odpalované těsto :-))

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Dnes jsem je dělala a mouku jsem teda provařila,míchala jsem to chvilku,netrvá to dlouho a hned se to začalo oddělovat ode dna.Dělala jsem to poprvé a šlo to dobře.:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mám dotaz ohledně spaření mouky v tvém receptu. Já spařuju kvůli jaterní dietě mouku tak, že dám mouku do kastrůlku, položím na větší kastrol s vřelou vodou a asi 6 minut propařím. Ty tu píšeš, že rozpustíš tuk ve vodě a propaříš mouku, myslíš v tom tuku a té vodě? Pak ale nejde o spaření, ale prováření a hlavně, musí se to míchat, jinak je nebezpečí spálení a je z toho neforemná koule. Vysvětli, prosím, děkuji.

    Odpovědět

Tématické fráze: šlehačkové koule kuličky z odpalovaného těsta šlehačkové koule recept recept na šlehačkové koule šlehačkové kuličky z odpalovaného těsta koule se šlehačkou kuličky se šlehačkou koule z odpalovaného těsta odpalované kuličky šlehačkový koule šlehačková koule odpalovane kulicky plnene kremem šlehackove recepty recept šlehačkové koule odpalované koule odpalované těsto kuličky šlehačková dieta kuličky z odpalovaného těsta s krémem cukroví šlehačkové kuličky kuličky z odpalovaného těsta se šlehačkou