Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Energie | 15 855 kJ / 3 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,16 g |
Tuky | 135,22 g |
Vláknina | 26,97 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 565,48 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2015 19:59
zuzun: jak jsem zjistila, byla to skutečná hájovna, v níž Pepa vyrostl a kde vařili pro sebe, nikoliv pro veřejnost.
25. 1. 2015 14:20
Formát je 25 X 15 X 5 cm
J.L.
J.L.
25. 1. 2015 12:36
Zajímala by mě velikost formy děkuji
11. 1. 2015 22:23
Spagetko, jo, myslela jsem, ze jsem nekde u jednoho receptu neco cetla, ale nepamatovala jsem presne. No, kdyz tam vari pro verejnost, to ty recepty musi bejt dobry. Mnoho takovych zarizeni se o recepty nepodeli.
11. 1. 2015 15:42
zuzun: Josef to vysvětlil u svých utopenců - zkopírovala jsem to: ""Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let."
11. 1. 2015 15:30
Neni ten Slajf nejaka restaurace? Receptiky ma Pepa zajimavy. Tenhle pernik ma hodne ingredienci, ale to ma Andelak taky, a fakticky za to stal. Tady je ten ananasovej pudink zajimavej a ovoce doda stavu
10. 1. 2015 23:30
Jak tak koukam, Josifek je velmi sikovny v kuchyni! Take bych si prala znat to tajemstvi Slajfu +bodicek
10. 1. 2015 20:44
Perník s ovocem /kompotem/ je starý recept, určitě je i zde.
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník s ovocem perník s kompotem třešňový perník recept na perník s s ovocem perník posypany ovocem jak pernik s ovocem hrnkovy pernik s kompotem pernik se ovocem mouka z mlýna lerch recepty paní hajné ze „šlajfu perník ze starého kompotu perník se starým kompotem pernik s ovocem kompotem perník s s ovocem vodní mlýn z perníkového testa recepty se starým kompotem perník z kompotem staré recepty na perníky perník s rynglemi perník s merunkami
Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr moučkový, cukr krystal, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva, smetana zakysaná, mléko plnotučné, olej slunečnicový, šťáva citronová, vejce, ovoce, tuk 100%, mouka hrubá
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
8 názorů