Maminčin jablečný štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
Voňavé kynuté těsto, šťavnatá jablka a jemný pudink tvoří dokonale sladkou kombinaci. Tradiční koláč, který potěší rodinu u nedělní kávy i návštěvu při slavnostní…
do hrnce nasypeme cukr, přidáme kakao a dobře promícháme. Cukr nám dobře rozmíchá hrudky kakaa. Přilejeme mléko a tuk a ohřejeme. Ohřátím se rozpustí tuk a cukr, teplem…
Těsta je poměrně málo, míchala jsem robotem, výborně by šlo i ručně. Je dost mastné, ve výsledku mi připomínalo měkké linecké těsto.Ve vodě rozmícháme droždí s částí…
Vypracované těsto nechat odpočinout v lednici cca 1 hod. Vytlačovacím strojkem na těsto děláme(já)kytičky,pečeme na 170"C asi 8 min. Slepujeme marmeládou a pocákáme…
Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Náplň: všechno smícháme a rozšleháme mixérem a dáme do lednice, než si vytvoříme korpus. Korpus: sušenky rozdrolíme, přidáme vločky, rozdrcené mandle, rozpuštěné máslo…
Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými…
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky. Přidáme pórek, další vrstvu brambor a…
Ze všech přísad zpracujeme těsto.Těsto vyválíme a naplníme náplní podle své chuti.Pečeme na 180°C asi 25 min.
Mrkev nastrouhám a všechny suroviny zadělám v těsto, nelepí se. Nechám do druhého dne v lednici, ale stačí i 1 hodina.Na vále vyválím placku, rádýlkem vykrájím…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky. Tvarohy…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Tradiční štrúdl je neodolatelná klasika, která v sobě spojuje křupavé těsto s bohatou náplní z nastrouhaných jablek, skořice a rozinek. Tento voňavý moučník je ideální…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme. Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme…
Křehký linecký koláč s vláčnou tvarohovou náplní vonící citronem a vanilkou je to pravé k odpolední kávě. Zdobení, ať už mřížkami nebo různými vykrajovanými tvary,…
Milujete linecké cukroví a perníčky? Tak to tu pro vás máme skvělý recept na spojení těchto dvou chutí. Křehká kolečka ovoní perníkové koření a po upečení je slepíme…
Křehké cukroví z ořechového těsta ochuceného trochou kávy naplníme karamelovým krémem a ozdobíme čokoládou a cukrovým zdobením. Karamelové cukroví pěkně zpestří naši…
Křehké medové těsto, sametově jemný krém a čokoládová poleva nakonec. To jsou medová kolečka – klasický druh vánočního cukroví. Tato medová kolečka, si ale můžete upéct…
Všechny suroviny prošleháme ručním šlehačem. Část (asi čtvrtinu) těsta obarvíme mákem, kakaem nebo čímkoliv, co máme rádi,naředíme dle potřeby mlékem.Bábovkovou formu…