Medovník Boženy Brejchové
Recept ještě nebyl hodnocenMedovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Retro cukroví štafetky budou ozdobou vaší sváteční tabule. Polomáčené v čokoládě, slepované lahodným kávovým krémem, potěší na Vánoce všechny vaše strávníky a zmizí ze…
Troubu si zapneme na 175°C. V hlubší míse smícháme mouku s cukry, kakaem a práškem do pečiva. Přidáme mléko, vejce, rozehřátý tuk (ne horký!) a vše v míse pořádně…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. Vyválíme 1. plát a dáme na vymazaný plech. Potřeme náplní. Na náplň dáme 2. plát těsta. Pečeme při 200° do…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Náplň: všechno smícháme a rozšleháme mixérem a dáme do lednice, než si vytvoříme korpus. Korpus: sušenky rozdrolíme, přidáme vločky, rozdrcené mandle, rozpuštěné máslo…
Mouku prosejeme s kypřícím práškem. Přidáme jogurt a na kousky nakrájený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme odpočinout při pokojové teplotě asi 15 minut…
Do mísy dáme celá vejce, sladidlo, citronovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk a vše důkladně prošleháme. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko a vše opět…
Bez perníčků by Vánoce snad ani být nemohly. Každá rodina má svůj osvědčený recept. Tento recept je snadný, perníčky nádherně voní po medu a koření a hlavně jsou opravdu…
Jablečný koláč mívá obvykle úspěch u strávniků. Pokud ho vytuníte pudinkem a zapečeným sladkým bílkovým sněhem, sklidíte oprávněnou pochvalu a hotový koláč se na…
Všetky prísady na cesto dobře vypracujeme. Rozdelíme na polovice. Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Navrstvíme nahrubo nastrúhané jablká,…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.Jablka…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
1 mísa: tvaroh, mléko, vejce, olej a 1 hrnek cukr moučka dát vše do mísy, rozšlehat dohladka - mokrá směs. 2 mísa: mouku, zbytek cukru, prášek do pečiva a vanil.cukr…
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře…
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky.Mezitím připravíme náplň. Tvaroh rozšleháme s cukrem, žloutky a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléku…
Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme vykynout kvásek. Do misky dáme mouku, sůl, rozpuštěnou heru a vejce, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Těsto nesmí…
Cukr, žloutky a Heru vyšleháme, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků. Nalejeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v…
Všechny suroviny (v pořadí tekuté, sypké) dáme do pekárny a použijeme program Těsto. (Můžeme ho ale samozřejmě vypracovat i klasickým způsobem, bez pekárny.) …
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová marmeláda má pikantní chuť po zázvoru, lehce nahořklou po citronové kůře a důležité využití najdou i citronová jadérka
Ice cream tacos: Neobvykle servírovaná zmrzlina v tortilách vypadá efektně, posypaná čokoládou a oříšky je neodolatelná
Nepečené švestkovo-perníčkové kuličky od vítězky kuchařské olympiády: Vynikající a rychlá dobrota, říká Jaroslava Londová