Mléčná marcipánka (modelovací hmota)
Recept ještě nebyl hodnocenDo kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr…
Vločky rozmixujeme a přidáme protein, skořici, kypřící prášek a rozdrcené (nastrouhané) ořechy. Dále přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané jablko, vejce, olej a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Pak na mírně pomoučeném vále těsto vyválíme, vykrájíme větší…
Troubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto…
Banány pokrájíme na cca centimetrové plátky, rozložíme na talíř a dáme na 2-3 hodiny do mrazničky. Zmrzlé banány rozmixujeme spolu s jogurtem a sladidlem na krémovou…
Formu o průměru 20-25 cm vymažeme rostlinným olejem nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy dáme mléko, smícháme ho s octem a necháme asi 5…
Banán rozmačkáme v míse vidličkou, přilijeme olej a med. Čokoládu posekáme a přidáme spolu se všemi zbývajícími surovinami do mísy a zamícháme.Na plech s pečicím papírem…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Malý plech si řádně vyložíme pečícím papírem, tak aby přesahoval. Rozpustíme heru a necháme ji zchladnout. Pak k ní přimícháme cukr, zašleháme vejce, dále mouku s…
Tapiokové perly namočíme na 2-3 hodiny do studené vody. V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí…
Nejdříve upečeme piškoty : Troubu bez horkovzduchu nahřeji na 200 °C. Lžičku mouky odložíme stranou a smícháme ji se sodou a kypřícím práškem. Zbytek mouky, cukr a…
Korpusy : http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olejovy-korpus-na-dort/ 1. Krém: Uvaříme z mléka , pud.prášku a cukru klasický pudink.Necháme vychladnout…
Jablka si okroužleme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Do vyšší pánve si dáme rozpustit cukr na karamel (nejlépe pánev, která lze použít i do trouby, pokud…
Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k…
Bezlepkové linecké těsto slazené sušenou třtinovou šťávou - panelou, potěší příznivce zdravějšího cukroví a také ty, kteří nemohou lepek. Příprava těsta je obdobná jako…
Valentýnské muffiny, jsou skvělým způsobem, jak vyjádřit lásku v podobě lahodné sladkosti. Ozdobené například lahodným krémem nebo ovocem. Tyto malé dortíky nejen skvěle…
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které se dle tradic podávají na Zelený čtvrtek ke snídani. Jidáše z kynutého těsta, podobného mazancovému, mají nejčastěji…
Na vánoční tabuli nesmí nikdy chybět vánočka. Pokud máte v rodině vegany, nebo bezlepkáře, zajisté oceníte tento recept na bezlepkovou vánočku, bez mléka a vajec,…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousta a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct tohoto vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…