Jogurtová zmrzlina 2
Recept ještě nebyl hodnocenRozšleháme šlehačku s jogurtem, při šlehání přidáme vanilkové aroma. Pak přidáme cukr, nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozšleháme šlehačku s jogurtem, při šlehání přidáme vanilkové aroma. Pak přidáme cukr, nalijeme do formy na zmrzlinu a dáme do mrazáku.
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
V jedné misce smícháme tekuté suroviny a v druhé misce sypké suroviny. Po zamíchání obě dvě misky sjednotíme do jedné misky a promícháme dohromady jak tekuté, tak i…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme hodinu v ledničce. Pak na jemně pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 0, 5 cm. Vykrájíme kolečka a do poloviny…
Ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, přilijem mléko. Nakonec lehce…
Vše smícháme, ze surovin vypracujeme těsto a uděláme kuličky, necháme mezi nimi na plechu dostatek místa, roztečou se pečením.Každou kuličku zmáčkneme vidličkou a…
Rozdrobím si kakaové věnečky s pomačkám je s marmeládou, směsí vyplním misku (vycpu ji i na stranách, aby byla uprostřed prázdná). Uvařím si puding v mléce, nechám…
250 gramů zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta (záleží na šťavnatosti jahod), aroma…
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Mouku, cukr a kypřící prášek do pečiva smícháme. Přidáme mléko, aroma a máslo ohřáté na pokojovou teplotu. Vše pečlivě promíchejte dokud nebude směs lehká a nadýchaná. …
Žloutky utřeme se solí a moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme vanilkové aroma, našlehanou smetanu, tuhý snih z bílků a nakonec čokoládu.Dáme do formiček na zmrzlinu…
Čokoádu a ořechy nasekáme. V míse utřeme tuk s cukrem a přidáme vanilkové aroma a sůl. Zašleháme vejce, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný…
V pánvi rozehřejeme máslo.Přidáme oba dva druhy cukrů, promícháme, odstraníme z ohně a necháme 15 minut chladnout.Do pánve přidáme rozšlehané vejce, vanilkové aroma a…
Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu dělat. Ušleháme šlehačku dotuha a přidáme k rozmíchanému…
Mouku smícháme v míse se suchým cappuccinem a cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny. Pak…
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.Potom tvarujeme rohlíky a pecieme na 180°C asi 10-12min.…
Nejdříve připravíme jablečné pyré, aby stihlo vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostky. S trochou vody dáme rozvařit a následně…
Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšleháme do jemné pěny, poté přidáme vajíčko a dále šleháme. V jiné míse smícháme mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs…
Do kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr…
Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre…
Troubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Pak na mírně pomoučeném vále těsto vyválíme, vykrájíme větší…
Přidáno před 23 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Pečeme s Ivou: Čerstvě upečené vanilkové makovky před rodinou nezatajíte. Vždy se prozradí silnou a lákavou vůní vanilky
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Připravte si předkrm a moc se nestresujte! 6 tipů, díky kterým zvládnete pohostit celou velkou rodinu