Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Květákovo-pórková polévka s nivou

Květákovo-pórková polévka s nivou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Květák si nakrájíme na menší růžičky, mrkev a ´bílý pórek na kousky. Mrkev s pórkem si orestujeme na másle, pak přidáme květák, necháme chvilku restovat, zalijeme…

Bibinka

40 min

Tvarohové šátečky z formičky

Tvarohové šátečky z formičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, špetku soli, cukr, tvaroh a vejce. Promícháme. Poté přidáme olej a mléko dle potřeby. Vypracujeme těsto, vyválíme na tloušťku…

Hrášek s mrkví na sladko

Hrášek s mrkví na sladko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V kastrolu rozpustíme dvě lžíce másla a lehce zpěníme na jemno pokrájenou šalotku. Očistíme mrkve a nastrouháme. Jemně nastrouhanou mrkev přidáme do kastrolu, podlijeme…

Colombo65

30 min

Zeleninová žemlovka

Zeleninová žemlovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Na každý kousek pečiva…

coco-choc

50 min

Perníková "straciatella"

Perníková "straciatella"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na…

Beris

30 min

Kuřecí paprikajda

Kuřecí paprikajda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…

Lilkové dortíčky

Lilkové dortíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…

Ořechové šneky

Ořechové šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme vláčné těsto.Necháme ho odpočinout a zatím nastrouháme ořechy. Těsto rozdělíme na dvě části.Z každé vyválíme obdélníkovou placku asi…

Olina-preclik

40 min

Kyklopovo oko

Kyklopovo oko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lunchmeat nakrájíme na 3-4 kolečka a pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví v každém vykrojíme otvor.Lunchmeat z jedné strany opečeme, otočíme a do otvorů nasázíme…

Perníčky ze Slovenska

Perníčky ze Slovenska

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Není nad mnoha lety prověřený recept na perníčky. Tento je přesně takový a budete-li se řídit přesným postupem, upečete si výborné perníčky nebo krásnou vánoční dekoraci…

petulen

40 min

Perníčky ze Slovenska

Perníčky ze Slovenska

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Není nad mnoha lety prověřený recept na perníčky. Tento je přesně takový a budete-li se řídit přesným postupem, upečete si výborné perníčky nebo krásnou vánoční dekoraci…

petulen

40 min

Mramorový korpus se šlehačkou

Mramorový korpus se šlehačkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha.Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…

Ryba pod peřinou

Ryba pod peřinou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na pánvi osmahneme cibulku s nakrájenou klobáskou, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev je lepší předem povařená, aby byla dostatečně měkká) a protlak a podusíme, aby vše…

Kachorra

60 min

Pórkovka se zázvorem

Pórkovka se zázvorem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do hrnce si dáme na máslo orestovat krupici, na ní mrkev na plátky a pórek na polokroužky, pak dáme nastrouhanou bramboru, Vegetu, zázvor a zalijeme zeleninovým vývarem,…

Bibinka

40 min

Zapékané játrové žampiony

Zapékané játrové žampiony

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nasekané nožičky šampiňónov a pokrájané kuracie pečienky podusíme na osmaženej cibuli, okoreníme, osolíme, pridáme cesnak. Do vychladnutej zmesi pridáme koňak a polovicu…

Zapékané sladké nudle

Zapékané sladké nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rezance varime asi 2 minuty vo vriacej vode. Odcedime a poriadne preplachneme studenou vodou. Pripravime si sladke plnky. Ak je slivkovy lekvar prilis husty, tak si ho…

vybusna

50 min

1 1140 1141 1142 1143 1144 1180

Naposledy jste si prohlédli