Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 24hod.marinování,16minut smažení 5 porcí Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

5 ks kotlet bez kosti
1 lžíce sypkého česneku
Na marinádu:
1 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
3 lžíce sladké sojové omáčky
2 lžíce Solamylu
2 lžíce nasekané petržele
2 lžíce libečku
1 malá cibule nakrájená nadrobno
Solamyl na obalení marinovaného masa
olej na smažení
sůl na dochucení
Na dip:
malá cibule nakrájená nadrobno
lístky petržele nakrájené na drobno
lístky libečku nakrájené na drobno
bílý jogurt
čertovská omáčka (v poměru 2:1 s jogurtem)
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme marinádu.

  2. Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do uzavíratelné nádobky a uložíme do lednice.

  3. Poté plátky masa osolíme, obalíme v Solamylu a pozvolna smažíme v rozehřátém oleji z každé strany 7minut.

  4. Mezitím umícháme dip a vše podáváme s osmaženým bramborem.

Poznámka

Improvizace ze surovin, které byly momentálně k dispozici :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko,velice jsi mě potěšila a já Ti moc děkuji za vyzkoušní receptu i za přiloženou fotografii:-*:-K:-K

    Dana61:Danuško,díky:-KKdyž jsem o naložení masa přemýšlela,tak jsem vlastně díky Tobě zvolila ten práškový česnek,který není tak agresivní,ať si pochutnáš i Ty:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je zase nádherný pohled:yes::-D ale vím, že i úžasný chuťový zážitek:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Anička,nemali sme síce čertovský dip,len tatarku :-8 ale takto upravené mäsko bolo vynikajúce :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jsem ráda,že se Vám rcp líbí,děkuji:-K

    Colombo65:Otti,původně jsem naložené maso chtěla osmahnout jen tak,narychlo,ale měla jsem obavy,aby se ta cibule nepřipalovala:-8Solamyl mě ještě nikdy nezklamal:yes:I na rybě nám moc chutná:-p

    Danca:Danuško,potěšila jsi mě:-*:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jako vždy klobouk dolu Drahuško škoda, že bydlím tak daleko:-)):-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    :-p dnes jsem tak udělala kuřecí prsíčka bylo to moooc dobré:-!:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Dobrůtka :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Pěkná improvizace ;-);-);-)Solamyl udělal pěknou kůrku:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bylinková marináda na vepřové maso vepřová kotleta vepřová kotleta na bylinkách recepty z vepřové kotlety kotleta na bylinkách marináda na vepřové kotlety marinada na kotlety s jogurtem vepřové kotlety vepřová kotleta recepty vepřove maso dipem vepřové maso s česnekovým dipem vepřové řízky s česnekovím dipem vepřové kotlety recept vepřová kotleta v jogurtové marinádě recept vepřové marinada marináda na kotlety vepřová kotleta na na bylinkách vepřove kotletky z dipem hořčično pivní marináda vepřová kotleta v marinádě