Jablečné lupínky v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Ostatní suroviny v misce rozšleháme a plátky jablek do směsi ponoříme. Na pánvi rozpálíme olej, vidličkou podebíráme kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Ostatní suroviny v misce rozšleháme a plátky jablek do směsi ponoříme. Na pánvi rozpálíme olej, vidličkou podebíráme kousky…
Všechny suroviny smícháme a nalejeme do předem připravených košíčku. Ozdobíme nasekanou čokoládou a dáme péct na 180 °C.
Z mouky, másla, vejce a trochy mléka vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinářské folie a v lednici necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Vyválíme placku a…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme asi na dvě hodiny do lednice vychladit. Pak vyválíme a vykrajujeme srdíčka, pokládáme je na plech s pečícím papírem a…
Z nepřeberného množství receptů na perníčky můžete zkusit i tento osvědčený postup. Hotové perníčky můžete nazdobit pro krásu sváteční tabule, nebo klidně jen tak…
Z nepřeberného množství receptů na perníčky můžete zkusit i tento osvědčený postup. Hotové perníčky můžete nazdobit pro krásu sváteční tabule, nebo klidně jen tak…
Z odpalovaného těsta můžete upéct nejen věnečky, ale také zlatavé banánky, plněné vanilkovým krémem, s čokoládovou polevou na povrchu. Banánky můžete naplnit také…
Těsto: Voda, ztužený tuk a sůl se dá do varu, zmírníme teplotu plotny a přidáme 15 dkg pol. mouky. Vymícháme na kaši. Mícháme asi 3-4 minuty. Tuto hmotu necháme za…
Bezlepkový nahý dort s pomerančovou příchutí je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají čas na obmazání či potažení dortu nebo pro ty, kteří s pečením teprve začínají.…
Kousky chleba namočíme do vody na cca 30 min, aby změkly.Pak přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, kmín, osolíme a vaříme do změknutí.Rozmixujeme, přidáme koření a za…
Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme máslo, cukr, vanilkový cukr, kakao a za stálého míchání zahřejeme, až se nám vše spojí. Hmota se nemusí vařit, zahřeje se pouze na…
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky.Přidáme najemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř,…
Troubu předehřejeme na 250°C, horkovzdušnou na 220°C. Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou papriku, propasírovaný stroužek česneku, libeček,…
Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku tak, aby byla celá pánev pokrytá. Šunku asi 2 minuty smažíme a poté nalijeme vajíčka. Hned poté (když jsou vejce tekutá)…
Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem. Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku,…
Perníčky k Vánocům i Velikonocům patří, ale ne každý si troufne na jejich zdobení. Je možnost si je zkrášlit i jinak. Jednou z mnoha možností je obtisknout na povrch…
Změklé máslo a cukr utřeme do pěny a přidáme žloutky. Postupně vmícháme nastrouhané ořechy a nastrouhané vychladlé brambory a nakonec opatrně tuhý sníh ze 3 bílků …
Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá).Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní…
Pudink jsem uvařila klasickým způsobem a do ještě horkého vmíchala oříšek másla. Nechala jsem vychladnout. Těsto zpracovala pekárna, pak jsem ho rozdělila na dva díly a…
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu…
Nejprve trochu z historie: O sýrové lahůdce, která někomu smrdí, ale nám labužníkům voní tak, že se nám hned sbíhají sliny, najdete první zmínky už z roku 1452. Samo…
Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu…
Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…