Vaječný moučník s vůní koňaku
Recept ještě nebyl hodnocenPoužíváme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Používáme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.…
Brambory dáme vařit ve slupce. Dáme vařit i vajíčka a oloupanou mrkev.Po uvaření a vychlazení brambory i vajíčka oloupeme a protlačíme přes kolečko do mísy.Do mísy…
Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na pomoučeném vále silnější plát (cca 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme tyčky nebo delší obdélníky, nebo i jiné tvary.Rozkrájené těsto…
Kuskus připravíme dle návodu. Až bude měkký, přidáme vejce, mouku a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáme mouku.Z těsta děláme placičku, na kterou vložíme sušené rajče…
A už hopsá treperenda okolo a kváká: Dědo, dědo, teta Věra, ta co má Krištofína a Matějíčka, víš přece, jak za ní jezdíme. To víš, ty drndo, že vím, když to je mamky…
Do mísy dáme pomazánkové máslo, hořčici, sůl, pepř, vejce a Sedlácké maso.Vše promixujeme mixérem a je hotovo.
Játrový sýr obalíme klasicky v trojobalu: mouka, vejce, strouhanka. Smažíme na oleji.Podáváme se štouchanými bramborami. Uvaříme očištěné brambory ve slané vodě, po…
Vyválíme těsta na velikost plechu a plech vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 200°C. Jedno těsto dáme na plech. Na něj nasypeme dětské piškoty a mražené…
Do mísy dáme vejce, cukry a vyšleháme do pěny, do které tenkým pramínkem zašleháme olej. Mouky prosejeme do mísy, přidáme sodu a promícháme. Přidáme do těsta na jemno…
Smíchám mleté maso, koření, vejce a sýr. Propracuji a dám péct v silikonové formě 40 minut na 200°C. Na začátku přikryji alobalem. Ke konci odkryji na kůrčičku.Brambory…
Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků,…
Špargľu (chřest) uvaríme v pare.Na taniere rozložíme rukolu.Posypeme ju strúhaným syrom.Špargľu nakrájame na menšie kúsky a s mesiačikmi paradajok a pásikmi papriky…
Ze surovin na palačinky umícháme řidší, hladké těstíčko a necháme chvíli odpočinout. Na menší pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z…
Hlívu, cibulku, česnek a sýr nakrájíme na malé kousky. Zbytek surovin v misce prošleháme a dochutíme. Přidáme nakrájené suroviny, promícháme a necháme asi půl hodinky…
Na snídani, na oběd nebo taky na večeři. Takhle variabilní je tato omeleta z vajíček a kukuřičné mouky. Do rozšlehaných vajíček přidáme také šunku a pažitku. Placka tak…
Lososa a vajíčko nakrájíme na malé kousíčky, přidáme trochu soli, petrželku a na tenko nakrájenou cibulku, promícháme s Cream cheese. Podáváme s pečivem dle vlastního…
Papriky omyjeme, seřízneme celý vršek u stopky a vyčistíme.Sýr a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, utřeme česnek, přidáme bylinky a spojíme se zakysanou smetanou. …
Mrkvu nastúhame, vajíčka nakrájame na plátky.Zmiešame sóju, cestoviny, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a pažitku.Jogurt zmiešame s olejom a soľou a pridáme k…
Z kotlety nařežeme plát, který rozklepeme, posolíme, opepříme, potřeme worcesterem z obou stran. Nádobu do mikrovlnné trouby podlouhlého tvaru vytřeme olejem,…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a nakrájíme ho na menší kousky - několik hlaviček si necháme na ozdobu.V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, nasypeme do něho…
Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
Očistit a omýt papriky.Připravit náplň: usmažit cibulku dorůžova, po vychladnutí smíchat s mletým masem, solí, pepřem, bylinkami, petrželí, libečkem, vejcem a vařenou…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…