Borůvkové mlsání

Luuciferky Kuchařka: Luuciferky

Doba přípravy: 60min i s tuhnutím 30 - 35 ks Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů

Suroviny

4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1/2 prášek do pečiva
2-3 tvarohy (záleží na velikosti formy)
1 kysaná smetana
cukr dle chuti
1 vanilkový cukr
želatina
borůvky
šlehačka
ztužovač šlehačky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prášek do pečiva do ušlehaných žloutků a cukru. Opatrně zlehka promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy nebo na vyšší plech.

  2. Upečeme ve vyhřáté troubě a po upečení necháme vychladnout.

  3. Mezitím ušleháme tvarohy, cukr,vanilkový cukr a kysanou smetanu. Pokud je piškot vychladlý potřeme tvarohem. Na tvaroh nasypeme vyšší vrstvu borůvek (může být i jiné ovoce pokud nemáme borůvky).

  4. Rozpustíme želatinu a po lžících poléváme borůvky. Vše necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním ušleháme šlehačku se ztužovačem a zdobíme nakrájené kostky.

Poznámka

Je vynikající v horku a moc se po něm netloustne:o)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Borůvkové mlsání

Tématické fráze: recept na boruvkove vino borůvkové víno recept borůvková pěna boruvkove vino borůvkové řezy domaci boruvkove vino borůvky se smetanou boruvková buchta s kysanou smetanou borůvkové řezy s kysanou smetanou borůvkové recepty tvarohovo borůvková buchta borůvková buchta s tvarohem borůvková tvarohová buchta boruvkove rezy s tvarohem zdravá boruvková buchta borůvkový mls recepty z borůvek borůvkový štrůdl recept borůvkový štrůdl boruvkove rezy s kysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo