Jablečný koláč našich babiček
Recept ještě nebyl hodnocenSkočte si do sklepa pro pár jablíček a připravte si výborný koláč jako od babičky. Dva pláty křehkého máslového těsta, které jsou proložené vrstvou šťavnatých jablek s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 322 kJ / 77 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,30 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Skočte si do sklepa pro pár jablíček a připravte si výborný koláč jako od babičky. Dva pláty křehkého máslového těsta, které jsou proložené vrstvou šťavnatých jablek s…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s…
Plněné brambory jsou nestárnoucím hitem. Upečené brambory vydlabeme a zpět naplníme lahodnou směsí z výrazné uzeniny chorizo, strouhaného sýra, šalotky a kapky vína. Po…
Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao…
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou,…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem…
Hořčicovo-medová omáčka je hned hotová a stačí na ni jen pár surovin. Má příjemně nasládlou chuť po medu a pikantnost po hořčici. Kuřecí prsa se k ní skvěle hodí a jsou…
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje…
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Bramborové noky s čerstvým špenátem orestovaným na slanině jsou hotové během pár minut. Můžete však připravit i domácí noky a povýšit tak svůj kulinářský výtvor o level…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka…
Jednoduché avšak velmi chutné zpracování vepřových kotlet se smetanovou omáčkou a zeleným pepřem. Tento pokrm zvládnete uvařit ve všední den, ale také jím oslníte hosty…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Česnek oloupeme a rozmačkáme.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Pažitku nasekáme nadrobno.Mleté krůtí maso smícháme s…
Vyzkoušejte tento rychlý a snadný oběd z krůtího masa, zeleniny a zakysané smetany. Na pánvi je hotový během několika minut a díky bohaté omáčce se nejlépe hodí k rýži.…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…