Rumunská sarma
Recept ještě nebyl hodnocenTato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Jednoduchý a rychlý moučník, o jehož vláčnost se postarají jablka přidaná přímo do těsta. Díky tomu byste si na něm pochutnali třeba i bez krému. S ním je to ale…
Jak z vepřového masa uděláte dokonalý zlatavý poklad v podobě pečeného bůčku? Vyzkoušejte tento recept a podávejte teplé třeba s knedlíky či bramborem nebo jen tak…
Palačinky jsou osvědčená klasika a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například s čerstvými jahodami a zakysanou smetanou. Do těsta přidáme trochu rumu,…
Vepřové koleno podle tohoto receptu je natolik křehké, že ho snadno rozdělíte rukama, aniž byste potřebovali nůž. Nejlépe chutná s čerstvým nebo opečeným chlebem,…
Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude…
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a…
• Na větší pánvi zpěníme máslo, přidáme cibuli a 5 až 6 minut na mírném ohni, občas zamícháme. • Teplotu stáhneme, přidáme kari koření a mícháme další 3 až 4 minuty. •…
Tapioku naypejte do menšího kastrolu, zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte cukr a pozvolna vařte 20 minut, dokud perly nezměknou a směs nebude houstnout. Často…
všechny suroviny smícháme, vody dáme podle množství salátu, ale asi tak do 2 dcl. Je to výborné na ledový salát s rajčátky a olivami.
Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10…
Vodu s máslem přivedeme k varu a přidáme špetku soli, stáhneme teplotu a přisypeme mouku a důkladně mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na hrnec.…
V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium. Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme…
Do většího hrnce dáme cukr, sůl a vodu a dáme vařit. Zpočátku stačí občas promíchat. Nejprve cukr začne bublat, poté, jak se voda vypařuje, může dělat i hrudky. To už je…
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Jemná zeleninová polévka s orestovanou krupičkou bude skvělý startér letního oběda. Zelenina by měla zůstat křupavá, krupička po osmažení na másle získá výbornou…
Toužíte po denně čerstvých rohlících, ale máte obavu z jejich přípravy? Tak to jste narazili na správný recept. Tyto bleskové rohlíky z pár surovin zvládne i začátečník.…
Kdo jednou zkusí domácí chleba, těžko se už bude vracet ke kupovanému. Při pečení provoní celý byt a kůrku si vypečete podle libosti, jak kdo má rád. Tento recept je z…
Dorayaki jsou oblíbený sladký pokrm pocházející z Japonska. Skládá se z dvou kulatých lívanců, spojených náplní. Lívance jsou připravované na sucho a bez tuku.…
Dorayaki jsou oblíbený sladký pokrm pocházející z Japonska. Skládá se z dvou kulatých lívanců, spojených náplní. Lívance jsou připravované na sucho a bez tuku.…
Těstovinový salát je snadným a rychlým řešením obědu, svačiny i večeře. Porci oblíbených vrtulí nebo mašliček doplníme zeleninou a olivovým olejem. Chuť celému salátu…
Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin…