Škvarkovo-chlebová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Do větší misky dáme mleté maso. Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku. K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na…
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k mletému masu. Promícháme s vejci, strouhankou, moukou, solí a pepřem, až vznikne těsto konzistence…
- Ve velkém kastrolu rozpalíme olej, přidáme cibuli, mrkev, petržel a 3 minuty smažíme.Přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Přidáme mouku, mícháme…
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut. Pár minut před koncem varu…
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky…
Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety,…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Pokrmy asijských chutí se těší veliké oblibě. Pečlivě připravené hovězí maso bude krásně křehké a voňavé. V kombinaci s lahodným pak choi a rýží, nebo nudlemi, si toto…
Jemně dušené hovězí maso, které se doslova rozplývá na jazyku, je dokonale ochucené aromatickými bylinkami a doplněné svěží cuketou. Červené víno dodává jídlu výrazný a…
Krkovice je šťavnatá, má výraznou chuť a řadí se mezi nejoblíbenější části vepřového masa. Plátky masa tak můžeme jednoduše doplnit paprikou a lehkou, byť výraznou…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…