Avynčina rajská omáčka

Avynka Kuchařka: Avynka

Omáčky 0 názorů

Suroviny

Omáčka:
1 velká nebo 2 menší cibule
cukr
sůl
rajčatový protlak z krabičky (Lidl nebo Německo)
hovězí vývar
hladká mouka
olej
bobkový list
nové koření
celý pepř
hřebíček
kousek celé skořice
vařené hovězí maso
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a orestujeme. Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přihodíme všechno koření, aby se stačilo rozvonět. Přisypeme hladkou mouku a uděláme klasickou jíšku, do které přidáme protlak a pořád mícháme, abychom to nespálili. Ihned zředíme vývarem do potřebné hustoty.

  2. Dostatečně provaříme (minimálně 20 minut) a je-li potřeba dochutíme solí, cukrem.... Omáčku přecedíme a podáváme s vařeným hovězím masem nakrájeným na tenké plátky přes vlákno a klasicky s kynutým knedlíkem nebo jako já s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 287 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Avynčina rajská omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rajska omacka rajská omáčka recept top recepty rajska rajská omáčka s hovězím rajská omáčka s hovězím kostky

Zapomněl/a jsem heslo