Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 741 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny166,56 g
Tuky41,86 g
Vláknina12,16 g
Cholesterol 410 mg
Sodík 629 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy19,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř.
Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití. Krok 2: Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 3: Drobně nakrájenou cibuli a česnek dáme zesklovatět do pánve s rozehřátým olejem . Po dvou minutách přidáme maso a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Obsah pánve přendáme do pomalého hrnce, pánev vypláchneme vývarem a nalijeme na maso. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Krok 5: Po této době maso vyndáme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky. Hustotu šťávy si přizpůsobíme podle svých zvyklostí případným dolitím vývaru. Krok 6: Maso dáme do šťávy a hrnec necháme pracovat ještě 15 minut.
Naporcované maso se šťávou podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Zveřejněno 2. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxKK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, klizka v pomalém hrnci, pomalý hrnec klizka, hovězí v pomalém hrnci recepty, hovězí kližka v pomalém hrnci, znojemská hovězí v pomalém hrnici, hovezi kliska v pomalém hrnci, jelení kližka, kližka pomalý hrnec, recepty v pomalém hrnci, hovězí klizka jak s ní pracovat, recepty z hovězí kližky, hovězí kližka v pomalém v hrnci, cuketa a pomalý pomalý hrnec, cuketa v pomalém hrnci, znojemská pečeně v pomalém hrnci, hovězí kližka pomalý hrnec, pomalení

Suroviny:
kližka hovězí, cuketa, vývar hovězí, okurka čerstvá, cibule, česnek, olej, máslo, sůl, pepř mletý, vývar

Přidat fotografie receptu