Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 4 hodiny pomalení na II. stupni 4 porce Pomalý hrnec 4 názory

Suroviny

800 g hovězí kližky vcelku
300 g cukety
100 ml hovězího vývaru nebo vody
3 okurky ze sladkokyselého nálevu
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 plátek másla o síle 1 cm
sůl
mletý pepř
vývar na případné naředění šťávy
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř.
    Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití.

  2. Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.

  3. Drobně nakrájenou cibuli a česnek dáme zesklovatět do pánve s rozehřátým olejem . Po dvou minutách přidáme maso a necháme prudce ze všech stran zatáhnout.

  4. Obsah pánve přendáme do pomalého hrnce, pánev vypláchneme vývarem a nalijeme na maso. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  5. Po této době maso vyndáme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
    Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky. Hustotu šťávy si přizpůsobíme podle svých zvyklostí případným dolitím vývaru.

  6. Maso dáme do šťávy a hrnec necháme pracovat ještě 15 minut.
    Naporcované maso se šťávou podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce

Tématické fráze: klizka v pomalém hrnci pomalý hrnec klizka znojemská hovězí v pomalém hrnici hovezi kliska v pomalém hrnci jelení kližka kližka pomalý hrnec cuketa a pomalý pomalý hrnec cuketa v pomalém hrnci znojemská pečeně v pomalém hrnci hovězí v pomalém hrnci recepty hovězí kližka v pomalém hrnci hovězí kližka pomalý hrnec pomalení

Zapomněl/a jsem heslo