Vývar se sušenými houbami a smaženými sýrovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenHouby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut. Pár minut před koncem varu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut. Pár minut před koncem varu…
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale zpravidla se odmění skvělou chutí. Plátky hovězí kýty nejprve orestujeme a poté je dusíme v omáčce z vývaru a vína,…
Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a po okrajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme v polohrubé mouce a…
Hovězí vývar plný zeleniny s nadýchanými šunkovými knedlíčky vás zasytí a krásně prohřeje. Příprava knedlíčků vyžaduje trochu zručnosti, ale na chuti se vám to určitě…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
K létu neodmyslitelně patří oblíbené grilování. Pečlivě připravená barbecue krkovice na grilu se vám odmění perfektní chutí, šťavnatostí a křehoučkým masem. Sbíhají se…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Veškerou zeleninu očistíme, opláchneme, salát rozebereme na listy a vše nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme na máslo a opatrně dusíme.Když je zelenina poloměkká,…
Klobásy a mrkev nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na kostky a spolu s ostatními surovinami dáme do pomalého hrnce. Dobře promícháme a vaříme na LOW asi 6 hodin. …
Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka…
Jako první jsem v hrnci na olivovém oleji osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Jako další jsem přidala nadrobno nakrájenou mrkev a česnek.K orestované zelenině jako…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem. Na oleji roládky opečeme ze…
Brambory nakrájíme na drobnější kousky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Přilijeme vývar a přidáme podélně překrojenou mrkev. Vaříme ještě 10 minut. Brambory slijeme…
1. Dno pekáče vyložíme slaninou. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek,…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Orestujeme zprutka na oleji,zalejeme vývarem a dusíme doměka, když je maso měkké vyndáme na talířek. Slejeme z hrášku vodu…
Vařené kuřecí maso nakrájíme nebo umeleme a na horkém oleji orestujeme. Cibuli opečeme na másle, housky nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Po…
Ossobuco (blánu) po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, posypeme ho kořením, osolíme a dobře obalíme v hladké mouce.Na pánvi rozpálíme sádlo a…
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Ossobuco po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na sádle ossobuco osmažíme a uložíme do…
Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme. Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme…
Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a…