Barevné hovězí srdíčko

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 2 hodiny 4 i víc Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

1 hovězí srdce (stačí i polovina)
100 g uzeného špeku
žlutá paprika
červená paprika
6 cherry rajčátek
žampióny v konzervě
1 velká cibule
1-2 lžičky saturejky
1-2 lžíce hladké mouky
250 ml hovězího vývaru (nebo 1/2 masoxu)
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.

  2. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu - srdíčko chce dusit déle, aby změklo.

  3. Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut.

  4. Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Srdíčka jsme siá poslední dobou hodně zamilovali a tak z nich vymýšlím všelijaké recepty a tento je jeden z těch moc dobrých. Podávala jsem s rýží, šly by i těstoviny, brambory....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Barevné hovězí srdíčko

  • Colombo65 Colombo65

  • eva hubova eva hubova

    Krásné srdíčko:-p receptík ukládám, snad na něj dojde řada:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásné obrázky, Bibinko:-K:-):yes:
    já hovězí srdce snad nikdy nedělala:-O vždycky jenom vepřové... budu muset napravit;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Srdíčko jsem už dlouho nevařila,ale mám ho ráda a toto vypadá pěkně,lákavě,pěekná fotečka;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Reny2: Reny, dobrej nápad s tím papiňákem:yes:a to ho mám a nenapadlo mě to:-(nevadí, je to pro příště a zároveň je vývar, díky;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Fajn...srdicka jsou u nas velmi levna,i kdyz jsou jen jehneci...ja je vrazim nejdriv do papinaku a uvarim...teprve pak nakrajim a dal spotrebovavam...takze ta uprava je pak uz velmi rychla...vlastne ten vyvar po uvareni srdicek dal spotrebuju a jeste si urcite pochutname....dik za recept...;-);-):yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Janinko, už Tě poznám, dle chutí a obsahu jsme si hodně podobné;-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jak jsem viděla foto, okamžitě jsem poznala, kdo je autor. Je to lahoda pro oči a určitě i pro chuťového pohárky. Gratulace:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám hlad a i chuť, srdíčko tu k dostání je, dlouho jsem nedělala ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí srdíčko hovězí srdíčko recepty recepty hovězí srdíčko hovězí srdíčka hovězí srdíčko recept hovězí srdíčko na slanině recept z hoveziho srdíčka recept hovezí srdíčko hovvězí srdíčko na paprice srdicko na slanine hovězí srdce recept na hovezi srdíčka hovězí srdíčka na štávě hovězí srdce recepty obrázky recepty srdičko srdicko z rajcatek recept na hovezi sdicko bramborovy gulas ze srdickama barevná kuřecí srdíčka hovězí guláš se srdičkama