Houbová polévka s masovými knedlíčky

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Polévky 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

hovězí vývar - cca 1,5-2 l
1/3 sáčku mražené polévkové zeleniny (např. Mochovská)
asi 300 g hub (nejlépe lesních)
1/2 cibule
kousek másla a trochu oleje pod houby
stroužek česneku
pepř
sůl
drcený kmín
lžíce hotové tm. jíšky
Na knedlíčky:
300 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové)
ořech másla
1 vejce
majoránka
pepř
sůl
2-3 stroužky česneku
1-2 lžíce strouhanky na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na másle s olejem osmahneme dosklovita, přidáme očištěné a pokrájené houby, malinko je osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a prolisovaným stroužkem česneku a houby na pánvičce podusíme. Pak si odložíme lžíci hub stranou a zbytek podušených hub rozmixujeme.

  2. Masový vývar přivedeme k varu.
    Připravíme knedlíčky z mletého masa: uděláme je stejně, jako knedlíčky játrové – spojíme mleté maso, kousek másla, vajíčko, 2-3 prolisované stroužky česneku, pepř, sůl, majoránku a strouhanky tolik, aby šly vytvořit knedlíčky. Ty zaváříme hned do vroucího vývaru. Polévku zatím nepřisolujeme, vývary už bývají slané.

  3. Hned přidáme i zeleninu a společně vaříme. Když máme zeleninu skoro na skus, přidáme umixované houby, povaříme a polévku zahustíme tmavou hotovou jíškou. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou a na každý talíř přidáme trochu podušených hub.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Houbová polévka s masovými knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo