Thajská polévka TOM YAM GOONG
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Není nic lepšího v sychravých dnech, než talíř plný syté polévky připravené s láskou. Až před vámi bude na stole, v něm od zeleniny, luštěnin po maso vše tak akorát a…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Když je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…
Pečená kuřecí stehna marinovaná v koriandru a naťové petrželi. Ve výpeku najdete rozinky, mandle, sušené švestky a neobvyklou směs koření. Zajímavá chuťová kombinace,…
Kuřecí rendlík s těstovinami je skvělý recept na rychlý a chutný oběd – vše připravíte v jednom hrnci! Šťavnaté kuřecí maso, dokonale ochucená omáčka a těstoviny, které…
Rychlovku v podobě masové směsi se zeleninou najdeme v tomto receptu. Kousky kuřecího masa doplní růžičky brokolice a kousky čerstvých nebo sušených hub. Omáčku pak…
65 g kusksu zalijeme varicim vyvarem, priklopte.Kuskus nacechrejte vidlickou a vychladly smichejte s okurkou, cibulkou, jogurtem, stavou z citronu a olivovym olejem.A…
Stehna omyjeme, osušíme a na teflonové pánvi opečeme z obou stran. Opečená stehna vyndáme. Do pánve dáme olej, přidáme cibuli a orestujeme ji. Na orestovanou cibuli…
Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z…
Maso 2x po sobě pomeleme na masovém mlýnku.V míse důkladně promícháme s vývarem, majonézou, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem…
Houby osmažíme asi 1-2 minuty na rozehřátém oleji. Vyndáme je a dáme prozatím stranou.Na oleji osmahneme osolené kuřecí řízky a potom je přendáme do zapékací nádoby…
Mrkvu pokrájame na hranolky, celer na 1 cm kúsky, cibuľu na drobno, sušené paradajky na menšie kúsky, polovicu slaniny na kocky, druhú polovicu na plátky. Morčacie…
Sušene houby namočíme půl hodiny předem do teplé vody. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Můžeme je taky uvařit ve slupce a potom oloupat .Nadrobno…
Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na…
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Chvilku smažíme a přidáme plátky masa a zprudka opečeme. Ochutíme solí,…
V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harisu. Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty.Mandlové lupínky opražíme na suché, teflonové pánvi…
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
Na pánvi rozpálíme olej a mírně naklepané, osolené maso na něm zprudka opékáme z obou stran asi 3-4 minuty. Maso vyjmeme z pánve a vložíme je mezi 2 talíře, aby udrželo…
Pekáček si vytřeme uzeným špekem, poté ho nakrájíme na malé kostičky a dáme na dno pekáčku, na něj vyskládáme stehna, která nejprve osolíme a posypeme staročeským…
Kuře naporcujeme, osolíme(ne až tak moc, vývar je slaný!), dost posypeme bazalkou a naskládáme do pekáče a necháme odpočinout. Zatím si uvaříme 300 ml vývaru z kuřecí…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme k němu l lžíci oleje, aby jsme zabránili připalování másla. Přidáme cibulku nakrájenou i s natí, ledový salát a jakmile začne salát…
Krůtí maso si omyjeme, dočistíme, vysušíme, osolíme-ne moc,kuřecí vývar je slaný a necháme být. Zeleninu si nakrájíme na malé čtverečky, cibuli na poloměsíčky a česnek…