Cuketový krém s Lučinou
Recept ještě nebyl hodnocenPórek pokrájíme na kolečka a dáme restovat na máslo, společně s nasekaným česnekem. Cuketu pokrájíme na kostičky, brambory zbavíme slupky a také pokrájíme na kostičky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pórek pokrájíme na kolečka a dáme restovat na máslo, společně s nasekaným česnekem. Cuketu pokrájíme na kostičky, brambory zbavíme slupky a také pokrájíme na kostičky.…
Olej rozpalte v hrnci, přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé strany. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat. Do hrnce s olejem přidejte…
V kastrolku rozehřejeme olej a prudce na něm osmahneme cibuli a česnek. Přidáme banány pokrájené na kolečka a osmažíme je do zlatohnědé barvy za občasného míchání.…
Vše si nakrájíme na požadovanou velikost. Nejlepší je pánev Wok, když není, nevadí, použijeme, jakou máme. Nejdříve dáme nakrájenou cibuli a chvilku opékáme, poté…
Kuřecí stehna překrojíme na polovinu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme posolené okořeněné maso a přikryjeme. Dusíme pět minut, pak posypeme maso jemně červenou mletou…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…
Filé nakrájejte na kostičky a obalte lehce ve škrobu. Posléze přidejte do mísy ke sladkému vínu. Vývar ohřejte v pánvi. Cibuli pokrájejte na tenká kolečka přidejte do…
Rozpusťte máslo v hrnci na mírném ohni, přidejte šalotku a opékejte, aby zesklovatěla. Přidejte zázvor, kari a minutu míchejte. Pak přidejte kostičky jablek a brambor,…
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Nařežeme několik větších tenkých plátků, které odložíme stranou a růžičky nasekáme na menší kousky.Cibulky nakrájíme a dáme do…
Receptů na výborné polévky není nikdy dost. Máme pro vás jednoduchou a velmi rychlou polévku z rajčatového pyré s bílými fazolemi a bylinkami. Ke konci vaření zjemníme…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Kuřecí prsní řízky mají skutečně 1000 + 1 možnost, jak je chutně připravit. Zde je to sýrovo - smetanová omáčka s nádechem pečeného česneku a v ní jemné maso. I s…
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce. Přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Pečené kuřecí čtvrtky, vonící po tymiánu, servírované se smetanovou žampionovou omáčkou, jsou ideální volbou k obědu, či večeři. Vaši strávníci se budou doslova…
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich…
Krémová polévka z pórku a dýně je ideální volbou pro chladné dny. Jemná chuť dýně, pórek, voňavé karí a máslo vytvoří jemný krém, který zasytí i zahřeje. Stačí pár…
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku. Na cibuli rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme. Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.Rozprostřeme…
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním…