Dušená vepřová plec na majoránce a sušených rajčatech
Recept ještě nebyl hodnocenMaso pokrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme, posypeme uzenou paprikou, špetkou cayenského pepře, osolíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso pokrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme, posypeme uzenou paprikou, špetkou cayenského pepře, osolíme a…
Maso umeleme s oloupaným česnekem.Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně…
Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.Přidáme na…
Na oleji zprudka orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli s na kostičky pokrájenou paprikou. Až chytnou barvu, přidáme na kostičky nakrájená čerstvá rajčata (bez semínek a…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Z kotletky uděláme placku, kterou jsme velmi mírně osolili a potřeli drceným česnekem.Na to nastrouháme nivu, poklademe plátky šunky, na šunku dáme listy špenátu. Čím…
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…
Krkovice je oblíbená pro svoji chutnost. Odpouštíme ji i to, že je prorostlejší tukem, protože díky němu opravdu skvěle přijímá chutě koření a přísad. Přesně jako v…
Hlíva ústřičná je houba nabízející spoustu zdravotních benefitů. Krom toho je i velice všestranná a tak ji můžete připravit na spoustu způsobů. Ve smetanové omáčce…
Tato žampionová omáčka se skvěle hodí k různým přílohám. Nepotřebujete ani kousek masa, stačí jen houby a dobře dochucená smetanová omáčka. Recept není složitý, budete…
Pórek je příbuzný cibule a mnoho lidí jej má v oblibě pro jeho mírnější chuť. Ale protože se jeho spodní část nachází v zemi, řadí se mezi kořenovou zeleninu. Tato…
Zbyl vám po pečení masa výpek a přemýšlíte co teď s ním? Využijte jej k přípravě dalšího chutného jídla. Cibule zajistí hustotu omáčky, která vznikne redukcí výpeku a…
Tato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a…
Trochu pracnější příprava této sulcové pochoutky se určitě vyplatí! Můžete si naplnit třeba malé silikonové formičky a ty si brát s sebou do práce třeba na svačinu nebo…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky.Kuskus dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se pak spodní vrstva kuskusu…
Kuřecí srdíčka jsou nedoceněná kuchyňská surovina. Přitom mají velmi kvalitní svalovinu, s výbornými nutričními hodnotami. Použijte srdíčka podle instrukcí v našem…
Díky tlakovému hrnci připravíme plátky šťavnatého vepřového masa mnohem rychleji. Podáváme je se směsí lahůdkové cibule a mrkve, dobře ochucenou šťávou a jako přílohu…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Vepřová plec se žampiony a paprikou je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemnými žampiony a sladkými paprikami. Tento pokrm je…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…