Velikonoční hlavička - nádivka
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Fazolkové lusky ve smetanové omáčce s pošírovaným vejcem jsou lahodným pokrmem, který spojuje svěžest křehké zeleniny s krémovou jemností. Dokonale připravené vejce dodá…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Huspenina z vepřového masa a zeleniny chutná skvěle s cibulí, octovou zálivkou a chlebem. Můžete ji připravit jako chuťovku k pivu, nebo když vaříte vepřový vývar a…
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu.…
Jehněčí maso se u nás nejčastěji připravuje na jaře, zejména v období Velikonoc. Pokud se vám podaří sehnat pěkný kousek takového masa, zkuste tento recept. Maso se…
Naše babičky zkrátka věděly, co je dobré, jednoduché a zasytí během pracovního dne. Následujte jejich recepty a vyzkoušejte i vy doma tuto vaječnou polévku se špekem a…
Buřt salát je sytá a pikantní pochoutka, která spojuje uzeninovou klasiku se zeleninou a výrazným nálevem. Ideální jako pohoštění k pivu, rychlá večeře nebo nostalgická…
Tento jemný hráškový krém vyniká svoji nasládlou chutí a hloubku mu dodává v základu použitý vývar. Díky žloutkům a smetaně vás každé sousto pohladí na jazyku. Na závěr…
Jednoduché bramborové nočky připravíte za pár minut, stejně jako na pánvi restovanou zeleninu s bylinkami, zjemněnou zakysanou smetanou. Do pokrmu zužitkujete i pečeného…
Cuketa výborně přejímá chutě, proto z ní připravte skvělou omáčku s vepřovým masem. Cuketa se rozvaří, omáčku přirozeně zahustí a zároveň vytvoří lahodný pokrm. Chuť…
Krémová dýňová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou je osvěžující a lehce pikantní. Jemná dýně se spojí s kořeněným zázvorem a šťavnatým pomerančem, smetana zjemní…
Hustá zeleninová polévka je opravdový zázrak. Dokonale zasytí, dodá tělu potřebnou vlákninu i vitamíny a navíc zahřeje. Krém z restované cukety a kedlubny se špetkou…
Podzim je obdobím pokrmů ze zvěřiny. Předem naložené medailonky ze srnčího masa jsou krásně křehké a plné chuti. Medailonky podáváme přelité šťávou a ozdobené brusinkami…
Kuřecí stehna pečená s červeným vínem a brusinkami jsou skvělým tipem na voňavý oběd. Kombinace jemného masa pečeného na víně, sladkokyselých brusinek a lahodné omáčky…
K podzimním a zimním měsícům patří pokrmy ze zvěřiny. Pro slavnostnější chvíle se perfektně hodí jelení svíčková se smetanovou omáčkou z lišek. Předem naložené maso…
Připravte si králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech a vychutnejte si jejich bohatou a plnou chuť! Tento pokrm spojuje jemnost králičích jater s bohatou chutí…
Roláda z hovězího masa je ideálním pokrmem na sváteční stůl. Maso je dobře dochucené hořčicí a bohatá náplň z omelety, slaniny, klobásy a zeleniny zajistí, že si opravdu…
Gnocchi v jemné krémové omáčce s voňavými houbami a parmazánem nadchnou všechny příznivce italské kuchyně a houbaření. Pokud sáhnete po hotových gnocchi, máte uvařeno…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Nasekanú cibuľku speníme na oleji, pridáme pretlak a krátko ho restujeme. Zalejeme vývarom, povaríme 10 minút.Do polievky pridáme rozdrobený syr, osolíme, okoreníme,…
Poslední zbytek loňské úrody fazolí jsem nechal den namočený. Následně jsem přihodil velkou hrst sušených hub /hřiby a másláky/ a na mírném ohni uvařil. Na pánvi jsem…