Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 1. 2013 08:02

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota12 770 kJ / 3 052 kcal
Bílkoviny51,35 g
Tuky55,54 g
Vláknina44,05 g
Cholesterol0 mg
Sodík3 445 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

petram

25. 8. 2013 20:20

Julijana:
Dobrý den,
"gumový" koláč znám velmi dobře, hlavně ze začátku jsem se srážením těsta také velmi bojovala, vlastně se mi srazil téměř každý. Postupně jsem vypozorovala několik věcí, které při pečení pomáhají:
- používám samokypřící Doves Farm mouku a i tak přidávám prášek do pečiva (celý na 400 g mouky), obzvlášť je-li v těstě nějaké ovoce, které ho má zvlhčit
- těsto nepřipravuji moc vlhké, tj na Vašich 300 g mouky bych dala pouze jedno jablko, těžké a vlhké těsto má větší tendenci se srazit
- peču v elektrické troubě na pečicím papíře
- do trouby přidávám na dno plecháček s vodou, která zabraňuje vyschnutí těsta
- peču při nízké teplotě a dlouho (obvykle při 160 °C asi 30-40 minut)
- po upečení plech vyndám z trouby, nechám velmi krátce "vydýchat" (cca 2-3 minuty) a pak ho pomocí okrajů pečicího papíru vyndám z plechu a přendám na mřížku, kde má možnost dýchat i odspodu a nezapaří se. Na vyndáváni je lepší, aby byli dva, každý chytne na dvou krajích a koláč se jakoby přenese.

Snad Vám to takto pomůže, vím, jak ty neúspěchy člověka sráží na kolena, také jsem si tím prošla. A nemyslete si, ani teď, po třech letech na dietě, není každý den posvícení a občas se mi něco nezdaří.

Julijana

25. 8. 2013 18:50

Dobrý den Petro,
na fotce to vypadá dobře, ale u nás se nezadařilo, což už se mi taky jindy stalo při mých pokusech např. s mícháním několika obilných mouk dohromady. Dělala jsem z 300g DF, dala celý prášek, pekla jsem snad hodinu a výsledek - tuhá zdrclá placka - jakoby jen zdrclé těsto. Kde jsem udělala chybu?

nofrona

3. 1. 2013 19:19

:yes::yes:

jarka skrobakova

3. 1. 2013 19:00

:yes::yes::-K

JanaDorazinova

3. 1. 2013 16:44

:yes:yes::yes::

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: pečení bez lepku pečeme bez lepku recepty pečení bez lepku recepty pečení bez lepku a vajec pečeme bez lepku recepty pečeme bez lepku pečeme bez lepku a vajec jablkovnik pečení bez mléka pečení bez vajec a lepku pečení bez lepku vajec a mléka pečení bez lepku a mleka peceni bez mleka a vajec recepty na pečení bez lepku pečení bez vajec moučník bez lepku a vajec recepty jablkovník recepty pečeí bez lepku peceni bez vajec a mleka bez lepku

Suroviny: mouka bezlepková, cukr, prášek do pečiva, soda jedlá, skořice mletá, xanthan, olej, voda, ořechy vlašské, jablko, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YqP