Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 770 kJ / 3 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,35 g |
Tuky | 55,54 g |
Vláknina | 44,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Při pečení můžeme do trouby vložit plecháček s vodou, koláč se pak tolik nevysuší.
Zveřejněno 3. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YqP
Moje poznámka
Jablkovník bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YqP
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 3 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 22 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 22 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 23 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 1 hodinou
Karamel
Kristynanelly před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 4 hodinami
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 4 hodinami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 5 hodinami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 5 hodinami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečení bez lepku,
pečeme bez lepku recepty,
pečení bez lepku recepty,
pečení bez lepku a vajec,
pečeme bez lepku,
recepty pečeme bez lepku,
pečeme bez lepku a vajec,
jablkovnik,
pečení bez mléka,
pečení bez vajec a lepku,
pečení bez lepku vajec a mléka,
pečení bez lepku a mleka,
peceni bez mleka a vajec,
recepty na pečení bez lepku,
pečení bez vajec,
moučník bez lepku a vajec recepty,
jablkovník recepty,
pečeí bez lepku,
peceni bez vajec a mleka,
bez lepku
Suroviny:
mouka bezlepková,
cukr,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
skořice mletá,
xanthan,
olej,
voda,
ořechy vlašské,
jablko,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Dobrý den,
"gumový" koláč znám velmi dobře, hlavně ze začátku jsem se srážením těsta také velmi bojovala, vlastně se mi srazil téměř každý. Postupně jsem vypozorovala několik věcí, které při pečení pomáhají:
- používám samokypřící Doves Farm mouku a i tak přidávám prášek do pečiva (celý na 400 g mouky), obzvlášť je-li v těstě nějaké ovoce, které ho má zvlhčit
- těsto nepřipravuji moc vlhké, tj na Vašich 300 g mouky bych dala pouze jedno jablko, těžké a vlhké těsto má větší tendenci se srazit
- peču v elektrické troubě na pečicím papíře
- do trouby přidávám na dno plecháček s vodou, která zabraňuje vyschnutí těsta
- peču při nízké teplotě a dlouho (obvykle při 160 °C asi 30-40 minut)
- po upečení plech vyndám z trouby, nechám velmi krátce "vydýchat" (cca 2-3 minuty) a pak ho pomocí okrajů pečicího papíru vyndám z plechu a přendám na mřížku, kde má možnost dýchat i odspodu a nezapaří se. Na vyndáváni je lepší, aby byli dva, každý chytne na dvou krajích a koláč se jakoby přenese.
Snad Vám to takto pomůže, vím, jak ty neúspěchy člověka sráží na kolena, také jsem si tím prošla. A nemyslete si, ani teď, po třech letech na dietě, není každý den posvícení a občas se mi něco nezdaří.
na fotce to vypadá dobře, ale u nás se nezadařilo, což už se mi taky jindy stalo při mých pokusech např. s mícháním několika obilných mouk dohromady. Dělala jsem z 300g DF, dala celý prášek, pekla jsem snad hodinu a výsledek - tuhá zdrclá placka - jakoby jen zdrclé těsto. Kde jsem udělala chybu?