Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
450 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.

  3. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Skořicový jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Tématické fráze: doves farm samokypřící skořicový bez vajec bezlepkovy skoricovy venec skoricovy bez lepku jablkovnik recept mouka doves farm samokypřící doves farm recepty bez vajec recepty na plech pečení bez vejce recept listy z těsta se sodou doves farm recepty bezlepkové