Kompotová buchta bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka:

Dietní recepty , Bezlepkové 5 názorů

55

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 300 g Procelia univerzální a 100 g Jizerka)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
120 g cukru
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 konzerva mandarinkového (nebo jiného) kompotu (320 ml)
(400 ml tekutiny – šťáva z kompotu doplněná vodou)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kompot scedíme, ovoce případně pokrájíme na menší kousky a šťávu doředíme vodou na celkový objem 400 ml. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Na závěr jemně vmícháme ovoce. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“.

  2. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 20-25 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se buchta nesrazila.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kompotová buchta bez lepku, mléka a vajec

  • nofrona nofrona

  • Jana Remkova Jana Remkova

    WAW""" Krásně vysoká!!:-O

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    Oskeruska: Xanthan trochu nahrazuje lepek. Pečivo je po jeho přidání vláčenější a méně drobivé. Není ale nutné ho do těsta přidat, když jsem ho ještě neměla, pekla jsem bez něj. Případně se dá přidat trocha škrobu. Jinak xanthan se kupuje v prodejnách se zdravou výživou.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    :yes:Krasna buchticka..ale chtela jsem se zeptat-sel by ten xanthan necim nahradit? Jeste jsem se s tim nikdy nesetkala,tak ani nevim,kde to koupit..diky

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásny koláčik a hlavne veľmi užitočný pre tých, ktorí to potrebujú :yes:;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo