Buchta z dýně
Recept ještě nebyl hodnocenK chladným a sychravým dnům patří vůně koření a šálek dobrého čaje. Koření patří také k této dýňové buchtě, která potěší snad všechny vaše smysly. Vláčný a nadýchaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K chladným a sychravým dnům patří vůně koření a šálek dobrého čaje. Koření patří také k této dýňové buchtě, která potěší snad všechny vaše smysly. Vláčný a nadýchaný…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, cibuli i česnek na jemno. Oloupeme rajčata, vydlabeme dužinu, používáme jen část bez semínek. V misce smícháme sůl s chilli kořením…
Mořské plody propláchneme teplou vodou. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme plody a restujeme. Přimícháme omáčky, šťávu a zázvor. Dusíme cca 6-8 minut.Bagetu…
Pokud jsou na játrech blanky, odstraníme je, játra opláchneme a osušíme. Ve srůstu nožem oddělíme od sebe a játra středem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Tím…
Tekvicu alebo cuketu umyjeme,vyberieme semená a dužinu pokrájame na kocky.Cibuľu a 1 strúčik cesnaku osmažíme na oleji,pridáme tekvicu a zemiaky pokrájané na kocky.Znovu…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Dozlatova osmažené kousky krůtího masa obalené v mouce ochucené zázvorem a jednoduchém těstíčku chutnají opravdu skvěle. Navíc je připravíme snadno a rychle. Podáváme je…
Podzimní dezert využívá dužninu dýně, která se postará o vláčnost a příjemnou barvu bábovky. Výrazná chuť a vůně koření pak navodí takřka vánoční atmosféru. Každopádně…
Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako…
Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme pálivou papriku, mouku a zalijeme rajčatovým pyré a vývarem.Mícháme a…
Zapneme si troubu na rozehřátí.Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky, bok…
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Necháme v lednici odležet minimálně 4 hodiny. Na rozpálenou pánev dáme směs masa i s marinádou…
Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Nejprve uvaříme sójové maso ve vývaru. Asi 10 minut. Necháme vychladnout a okapat.Rozpálíme olej na pánvi a přidáme sójové maso. Osolíme, opepříme, přidáme sojovou a…
Bezinky vyložíme na plech a přemístíme na chvíli ven, aby z trsů vylezla všechna drobná havěť . Bobulky pečlivě otrháme, popřípadě vytřídíme ty nepěkné nebo nezralé.…
Voňavé bochánky potěší každého! Tyto zázvorové sušenky se skořicí jsou úžasně voňavé a také tvrdé, díky tomu se ideálně hodí k namáčení do čaje. Skvělá mini sladkost,…
Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu.…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…
Omyté a osušené paličky osolíme a opepříme. Lehce zakápneme olejem a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli.Malinko podlijeme vodou, ale jen trošku a přikryté vložíme…
Začneme marinádou. Do mísy dáme jogurt, prolisujeme česnek, vymačkáme citronovou šťávu, přidáme zázvor, kari, mletou papriku a sůl. Vše dobře promícháme.Kuřecí prsa…
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepema, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky. Pekáček vhodné velikosti, popř…
Řízky jako dech, křehké a propečené získáte, pokud se pustíte do našeho receptu. Maso naložené v kefíru a podmáslí marinováním zkřehne, pečením se pak dotáhne do…